Zdravý dětský pokoj

Úvodní stránka Fóra Dětské pokoje Zdravý dětský pokoj

• Toto téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna proběhla před 15 roky a 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (celkem z 9)
  • Autor
    admin
    Správce
    admin
    Správce

Řešení těch dvou postelí na předposledním obrázku je fakt hodně originální. Máte to tak někdo? Nevíte, jak je ta vrchní postel nahoře připevněná a jak se na ní leze:D? Díky

admin
    Správce

Nevím, proč je dnes tendence nechávat podlahy holé, bez koberců. Řekl bych, že je to systém ode zdi , ke zdi. Dříve celoplošné koberce, dnes celoplošně hladká, tvrdá podlaha. Na tvrdé hladké podlaze dochází k usazování a víření prachu. V koberci byl alespoň vázán a nemohl se volně rozptylovat,takže s tou alergií opatrně. Každý ať si zařizuje byt podle sebe, ale já bych svým dětem do pokoje dal kvalitní ,kusový, vlněný, dvojplyšový koberec. Není nic horšího, než věčně nachlazené dítě, se studenýma nohama. A jak takový plyšák dokáže pozvednout interiér , nemusím ani zdůrazňovat.Zdá, se že neustále otročíme nějakému „trendu“, jak v bydlení, tak v oblékání a tak zvaní designéři jsou v tom excelentní.Tak se snaží, aby byli originální, až jsou všichni úplně stejní.:]]:]]

admin
    Správce

Tak s tímhle můžu jen souhlasit. Rozhodli jsme se, že si dáme na větší část bytu dlažbu místo koberce a to byste nevěřili, jak z toho bolej klouby!

admin
    Správce

Souhlasím, rozhodně jsem pro koberce. Sama bych si také na zem nelehla na tvrdou studenou podlahu a po dětech bychom to chtěli… :S

admin
    Správce

Naprosto souhlasím. Koberec zateplí, zabydlí a odhluční interiér. Když bez celoplošného koberce, tak jedině dřevěnou masivní podlahu z prken, buď upravenou voskem nebo napuštěnou olejem. Jen žádné studené laky. Pak se nedivte, že mají děti večně rýmu, ledové nohy a vychladlá tělíčka.

admin
    Správce

My jsme se rozhodli taky pro zcela zdravý dětslý pokoj a zařídili jsme ho nábytkem ze smrkového masivu s ručně malovanými motivy. Vše samozřejmě malované zdravotně nezávadnými barvami. Z nábytku se tedy neuvolňují žádné škodlivé látky a nábytek vypadá skvěle. Zkuste kouknout na http://www.detskypokojicek.eu.

admin
    Správce

Zrovna jsem ve fázi,kdy dvouletému dítěti zařizuji pokojík a po všech zralých úvahách jsem dospěla k názoru,že koberec je nejlepší a hlavně nejbezpečnější krytina podlahy,jaká vůbec může být…Navíc dnešní technologie výrobců koberců vám zaručí,že roztoči se v kobercích vůbec nevyskytují,protože tam nemají vhodné podmínky pro život.K tomu aby roztoči mohli živořit,potřebují teplo a vlhko a potravu-v podobě odlupujících se částeček lidské kůže,takže bydlí jen a pouze v matracích a v propocených přikrývkách…Na zemi v koberci by nepřežili…Mýty o roztočích jsou opravdu dobrým marketingovým tahem pro prodavače plovoucích podlah 🙂

admin
    Správce

Jsem také rozhodně pro koberec. Na jaře budeme zařizovat pokojíček pro dvouletého klučinu a ten ještě tráví hodně času na zemi. Ono se na zemi hraje nejlíp :D. V červenci nám přibude další dítko a až začne lézt, nechci aby to bylo na studené podlaze. A případné pády, podle mě, koberec ztlumí lépe.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (celkem z 9)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.