Zastřešení jsem letosřešil ale…. bazén je 8x4m a velmi nizké se silnější konstrukcí vyjde na cca 250000Kč z důvodu silného nárazového větru. Při betonování i lepení dlažby mám vše připraveno na instalaci ale….. na co je vlastně zastřešení, všude píší výhody, ale realita je jiná:
– nelíbí se mi kolejnice – děti rádi skáčou do bazénu
– nelíbí se mi celoroční pohled ikdyž je to jen estetická stránka věci
– cena jako za auto – dobře i toto jsem nějak překonal
Důležité je vědět kdy se koupu – když prší nikoliv, když je teplota okolního vzduchu pod 22stupňů nikoliv, když je silný vítr nikoliv. Zastřešení jsem tedy chtěl alespoň z důvodu padajících nečistot a zazimování ale zde Vám stačí solární plachta a autoplachta za 440Kč (10x6m) bez dalších nákladů (plachta byla po upouštění vody pod trysky zatížena betonovou patkou v rozích bazénu kde mám sedáky takže i když je u nás velmi velmi větrno tak bezproblémů.
Dokonce si říkám že prodám i tepelné čerpadlo protože mám vodu běžně 28st. a koupu se když je venku teplo a mohu uschnout pěkně na sluníčku, což se při prodlužování sezóny říct nedá ale to nikde nepíšou….proč asi, takže po zkušenosti z první sezóny lze ušetřit přes 330000Kč ( 250000Kč zastřešení + 60000Kč tep.čerpadlo + 10000Kč oběhové čerpadlo + 10000Kč práce a rozvody na tepelný okruh).
Vřele doporučuji sedáky v rozích bazénu a solinátor to jsou opravdu z mého pohledu využitelné praktické věci nezmiňuji nutné jako je filtr, čerpadla časovač atd.
Bazén je čistý a teplý