Zámková nebo kamenná dlažba?

Úvodní stránka Fóra Obklady a dlažba Zámková nebo kamenná dlažba?

• Toto téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna proběhla před 7 roky a 2 měsíci.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    admin
    Správce

Dobrý den,

s manželem plánujeme realizaci dlažby pro parkoviště a chodník kolem domu. Osobně by se mi líbila kamenná dlažba, manžel je pro zámkovou. Máte někdo zkušenosti se zámkovou nebo kamennou dlažbou? Jaké jsou výhody a nevýhody obou řešení?

Předem děkuji za odpovědi.
    Bára

admin
    Správce

Dobrý den,

také jsem se před 3mi lety rozhodoval jakou dlažbu zvolím a nakonec objevil zajímavé řešení v ideálním poměru cena výkon 🙂 Níže zasílám svůj názor a odpovím na Váš dotaz ohledně výhod a nevýhod.

Výhody zámkové dlažby
    1. Dostupnost – prodejce naleznete „na každém rohu“
    2. Možnost výběru – lze vybírat z mnoha tvarů, typů a barevností
    3. Cena – základní dlažbu (bez dalších úprav) pořídíte levněji, než kamennou

Nevýhody zámkové dlažby
    1. Vysoká nasákavost – základní dlažba bude náchylná na ušpinění (např. olejové skvrny, soli…)
    2. Nižší životnost – oproti kamenné dlažbě bude životnost výrazně nižší
    3. Obyčejnost – řešení, které spolehlivě bude mít 99% sousedů kolem Vás 🙂

Výhody kamenné dlažby
    1. Extrémní odolnost – dlažba vydrží hrubé zacházení i velké zatížení
    2. Minimální nasákavost – dlažba se nešpiní a je odolná jak proti mastnostám, tak solím
    3. Zdravotní nezávadnost – přírodní materiál, umělých je kolem nás myslím dost 🙁

Nevýhody kamenné dlažby
    1. Cena – je vyšší než u základních typů zámkových dlažeb
    2. Realizaci většinou nezvládnete svépomocí, pokládku je potřeba svěřit odborníkovi

Osobně jsem před 3mi roky objevil kamennou dlažbu z odseků. Jsem s ní maximálně spokojený, vypadá pořád skvěle a za tu dobu jsem nenašel jedinou prasklinku nebo nerovnost v podobě propadlin. Doporučuju.

Kdyby Vás zajímala cena, existuje on-line kalkulačka, kde si můžete cenu spočítat: https://www.superdlazba.cz/

Snad Vám moje odpověď pomůže.

David Procházka

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.