Teplovodní vytápění

Úvodní stránka Fóra Krby a vytápění Teplovodní vytápění

• Toto téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna proběhla před 3 roky a 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)
  • Autor
    admin
    Správce
    admin
    Správce

Teplovodním vytápěním se myslí, spojení krbu či krbové vložky, s klasickým a u nás velmi rozšířeným ústředním vytápěním. Díky teplovodnímu vytápění lze vytápět jak prostory, tak i ohřívat užitkovou vodu.

Jak fungují teplovodní krbové vložky či kamna?

Díky teplu se v krbové vložce, ohřívá i voda ve vestavěném výměníku, který je součástí krbových vložek. (Výměník může být samozřejmě instalován i externí)
    Voda se většinou ohřívá v boku a v zadní části krbové vložky. Odtud je pak vedena do topného systému a například akumulační nádrže pomocí čerpadla. Díky použití trojcestného ventilu se zamezí tomu, aby se zpět do krbové vložky nedostala voda o teplotě nižší než 60 °C a tím pádem chrání zařízení před korozí a prodlužuje jeho životnost.

Výkony krbových vložek a kamen s výměníkem

Jmenovité výkony těchto vložek a kamen se rozdělují na dvě složky.
    a) VÝKON „DO VZDUCHU“
    Pod tímto slovním spojení je udáván výkon, který je předáván do prostoru, kde je krbová vložka či kamna umístěna.
    b) VÝKON „DO VODY“
    Zde je udávaný výkon, který je předáván do vody, která pak koluje v topném systému. Je důležité si uvědomit, že tento výkon musí být dostatečný pro prostor, který chceme vytápět.

V případě, že je výkon kotle do „vody“ vyšší, než-li požadujeme, je zde možnost využití akumulační nádrže. Ano, je to zpočátku vyšší investice, za čas zjistíte, že se vám tato investice vyplatila. Akumulační nádrž Vám vytváří zásobu teplé vody i v době, kdy nebudete moc přikládat.

admin
    Správce

Doporučuji krbové vložky a kamna Aquaflam. Najdete je na stránkách http://www.krbylevne.cz

admin
    Správce

Dobrý den namontoval jsem teplovodní vložko IRON 19 (19kw) do staršího domu (320m3) 11 radiátorů. Mám dotaz zda jsem to ne predimenzoval. Děda říka že se mu zanáší sklo. Děkuji za odpovět

admin
    Správce

Je lepší do domu vybrat teplovodní nebo teplovzdušnou krbovou vložku? která vložka dokáže udělat v domě více tepla?

admin
    Správce

Určitě teplovodní krbová vložka dokáže teplo po domě lépe rozvádět, záleží jak máte dům postavený, a kde přesně by měla krbová vložka být. Pokud je to menší domek, například bungalov, tak by mohla klidně stačit i teplovzdušná krbová vložka.

admin
    Správce

Ale pořád asi větší účinnost má teplovodní, která povede vodu do radiátorů co? akorát je tam úskalí v tom, když vypnou elektřinu že? Asi jsem se rozhodnul pro teplovodní, aby mělo topení v krbu opravdu smysl. Doporučíte mi někdo konkrétní značku?

admin
    Správce

Ano přesně tak, teplovodní bude mít vždy větší účinnost, za sebe mohu doporučit krbovou vložku od výrobce https://www.krby-bef.cz/ Máme ji dva roky a jsem spokojený, daří se mi bez problému vytápět dům

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.