PVC x vinyl

Úvodní stránka Fóra Podlahy a schody PVC x vinyl

• Toto téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna proběhla před 9 roky a 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (celkem z 7)
  • Autor
    admin
    Správce
    admin
    Správce

Dobrý den, chtěli bychom si koupit novou podlahu a rozmýšlíme se mezi pvc a vinylovou podlahou. Pokud máte někdo zkušenosti nebo možnost porovnání těchto podlah, budu moc ráda za pomoc. Četla jsem o těchto podlahách různé články, ale stále nevím, pro kterou se rozhodnout..Myslím, že PVC je levnější, ale zase má obtížnější pokládku – nebo se pletu? Za každý příspěvek Vám budu vděčná.

admin
    Správce

Dobrý den, dotaz je poměrně starý, ale odpovím i tak. Vinyl podlaha je pouze obchodně používaný název pro PVC podlahy (PVC = polyvinylchlorid). Obojí je tedy identické. ZA sebe můžu doporučit nabídku vinylů od Supellexu (http://www.supellex.cz/) nebo Fatry

admin
    Správce

dobrý den,chtěla bych se zeptat na podlahy.Budu mít podlahové topení.Chtěla bych vinyl ,marmoleum…jaký je rozdíl ???a co je nejlepší z těch podlah..?děkuji

admin
    Správce

No, někde jsem vyčetla, že je to podobné, pvc a vinyl, ale vinyl je o něco tvrdší, vinyl se dobře hodí pro podlahové topení.

admin
    Správce

Ano, ano, vyčetla jsem to stejné a taky navíc to, že marmoleum je více přírodní, já bych se rozhodla pro vinyl, zdá se být příjemnější na dotek.

admin
    Správce

Jednou z nejatraktivnějších vlastností, které marmoleum má, je jeho vysoká trvanlivost. Krytina bez potíží snáší těžké podmínky, zatížení, oheň či popel, aniž by se citelně změnil její vzhled. Výrobci uvádějí, že marmoleum dokáže bez problémů sloužit 40 i více let, přičemž jeho údržba zahrnuje pouze nutnost suchého čištění. Marmoleum tak svým majitelům šetří čas i peníze, neboť nepotřebuje čištění žádnými tekutými prostředky.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (celkem z 7)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.