Projekt domu

Úvodní stránka Fóra Ostatní Projekt domu

• Toto téma obsahuje celkem 49 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna proběhla před 7 roky a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 50)
  • Autor
    admin
    Správce

Může mi někdo poradit ve výběru firmy, která zabezpečuje kompletní služby při výstavbě domu (tím myslím návrh projektu, jeho vypracování, vyřízení stavebního povolení, pomoc při výběrovém řízení na stavební firmu, technický dozor investora, kolaudace atd…). Chtěla jsem oslovit firmu Ekonomické stavby, ale slyšela jsem na ně dost negativní reakce. Má někdo zkušenosti s touto firmou?
    Dík

admin
    Správce

Vše o čem píšete to znamená návrh stavby, vlastní projektovou dokumentaci vč.vyřízení stavebního povolení, pomoc při výběru dodavatele stavby atd. by měl zvládnout každý slušný projektant. Kalkulaci doporučené ceny najdete na serveru České komory architektů -v honorářovém řádu, ale ceny jsou vždy dohodou mezi smluvními partnery. Při výběru projektanta si dejte pozor na to, aby měl autorizaci buď u ČKA(architekti) nebo ČKAIT(stavební inženýři).

admin
    Správce

S ES mame zkusenosti docela dobre, tedy zatim. Jake negativni reakce mate na mysli?

admin
    Správce

Dobry den, vlastni zkusenost s ES nemam, ale znami s nimi staveli a meli docela problemy. Nakonec ten dum stoji, ale trvalo to nekolik let….

admin
    Správce

Ekonomické stavby – když se zadá do vyhledávače – jsou na netu reakce, které vypovídají samy za sebe – děs a hrůza! Pozor!

admin
    Správce

zkušenosti se stavbou přímo nemám, ale nechala jsem si kompletně zrekonstruovat byt a mohla bych doporučit odborníky na interiér-stolařství Macek (můžu dát kontakt).Vytvořili mi projekt, spoustu návrhů a vyrobili velice pěkný a kvalitní nábytek. Během měsíce jsem měla vše hotovo a mám nádherný moderní byt.Pracují velmi rychle a velmi levně.Můžu všem doporučit.

admin
    Správce

Prosím o kontakt na zástupce společnosti Macek. Mám zájem o řešení interiéru. děkuji

admin
    Správce

komunikovala jsem přímo s majitelem p. Mackem – tel. 737/962974

admin
    Správce

Dekuji za vaši ochotu.

admin
    Správce

Můžete mi prosím napsat,jestli s ES stavíte a zatím vaše zkušenosti. Také uvažujeme o spolupráci s ES, ale různé negativní články v nás vyvolávají obavy.Děkuji

admin
    Správce

S ES stavíme, zatím máme základovou desku a doposud žádné větší komplikace nebyly. Zatím jsme sami nemuseli vůbec nic zařizovat. Vlastně ano – hyppotéku jsme si vyřídili v místě bydliště. oni nám ji kompletně zařídili v Plzni a to se nám zdálo na jkomunikaci dost daleko. Negativní hlasy na tuto firmu sleduji ne netu, občas se děsím, ale většinou to jsou lidi, kteří s nimi nestaví a nestavěli – nic konkrétního tam nepíš. mějte se fajn. Petra

admin
    Správce

Moc vám děkuji za odpověď.Chtěla bych se vás ještě zeptat, jestli firma začala stavět v termínu, chtěli po vás chtěli nějakou jinou další hotovost než 170 000 Kč nebo podepsat směnku? Také jestli jste měli nějakou menší změnu v základním projektu a jestli vám bylo za to něco naúčtováno? Včera jsme s nimi měli schůzku a vypadalo to dobře, tak rozmýšlíme.Moc vám děkuji a mějte se hezky. Lenka

admin
    Správce

Naše schůzky s nimi probíhali také v naprostém pořádku a z jejich strany byl vidět zájem s námi spolupracovat. 170 000 tisíc jsme zaplatili již vloni v říjnu po podepsání smlouvy o smlouvě budoucí. Trochu jsme se obávli, ale pohledem času zpět zbytečně. Bylo nám řečeno, že zálohu dostane vrácenou po dokončení a předání díla, což je i ve smlouvě o dílo, ale zároveň nám bylo řečeno, že pokud si vyberu v průběhu stavby např, jiné kachličky či dražší vanu bude záloha zúčtována a o to dostaneme zpět méně, No, doufám, že to tak vážně bude, plánujeme domek z těchto peněz zateplit. Stavba začala díky letošní táhnoucí se zimě později, ale to se snad ani nedá jím vyčítat. Teď se trochu objevil problém s druhou fází stavby , mají stavět patro a dodavetel Ytongu prý trchu zlobí, mluvili jsme i s jinými stavaři a oni nás uklidňují, že momentálně je to všude stejné, Moc práce, staví se více, než dříve / patrně kvůli DPH – 2008/.
    Směnka nám na počátku stavby byla nabídnuta, ale spořitelna ze které máme hypotéku nám to vymluvila. Prý je to složitá transakce a kdo nerozumí bankovnictví na vysoké úrovni, může to pro ně být nebezpečné. Spořitelna nám poskytla již první splátku z hypotéky.
    Změny v projektu jsme měli, ale neptrné, např. zídka mezi kuchyNí a ob. pokojem, komín , 2 příčky posunuté, obložková futra….. Na ceně se to nijak zvlášť neprojevilo. Na netu čtu občas ty hrůzy co o nich někteří lidé píší a je mi zle, bojím se také nemyslete si ,ale zatím se vše jeví vážně v pohodě. Mějte se a zase se ozvěte. petra

admin
    Správce

Děkuji Vám za další informace. Hodně jsem toho na internetu četla, pořádně promýšlela jejich strategii a už takové obavy nemám. Základ je asi nejlépe si sami zajistit úvěr a žádné a nic jiného jim nepodepisovat a pak možná už je všechno v pořádku. Nehledě na opoždění prací vlivem počasí atd., to jsou jen drobnosti oproti tomu, co horšího by mohlo nastát. Vy určitě už můžete být v klidu, protože hlavní nástrahy jste obešli, tj. úvěr a tu směnku, a jinak dům určitě postaví v ceně dané ve smlouvě. To už je určitě nenese nějaké větší rizika, protože máte smlouvu danou. Asi opravdu nejhorší je podapsat směnku nebo jiné jejich další nabídnuté půjčky, tam asi opravdu pro laika můžou nastat problémy a to teda buďte rádi, že vás tak ve spořitelně varovali.To jsou asi ty fígle, na které někteří lidé naletěli a teď jsou zklamaní. Člověk si opravdu musí dát velký pozor. Moc vám děkuji za informace, mějte se moc hezky, přeji úspěšnou stavbu bez velkých problémů a spokojené bydlení. Lenka

admin
    Správce
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 50)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.