Poradna s bytovým designérem v oblasti bydlení ZDARMA

Úvodní stránka Fóra Poradna Poradna s bytovým designérem v oblasti bydlení ZDARMA

• Toto téma obsahuje celkem 404 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna proběhla před 3 roky a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 286. až 300. (celkem z 405)
  • Autor
    admin
    Správce

Dobrý den, prosíme Vás o radu při zařizování bytu 1+kk, aby měl vše, co potřebujeme. Část máme již promyšlenou a nejsme si jisti, zda je to ta nejlepší varianta a není ještě dotažená.
    Zatím máme vestavěné skříně v komoře v barvě červeno hnědé (mahagon) po obou kratších stěnách.
    Dlažba v předsíni je v barvě červenohnědé světlejší a v tónu (pařený buk) a plovoucí podlaha v místnosti také v tónu (třešeň nebo pařená olše). Dveře také v barvě červenohnědé i původní kuchyňská linka.
    Chtěli bychom postavit oddělenou ložnici se dveřmi zasouvacími do pouzdra. Máme letiště s vínovým čelem a polštáři. Na zkosené straně napříč bytem plánujeme veliké zrcadlo, aby se v něm odrážela kuchyně.
    V úhlopříčce místnosti bude obývací prostor s jídelním koutem.
    Kuchyňský kout bude po úpravách ve tvaru U. Barvu kuchyňské linky po úpravě zatím nemáme jasnou ani barvu jídelního koutu. Potřebujeme také někam uložit stůl s pc.
    Kout se sedací soupravou:
    Máme sedací soupravu v medově hnědé barvě, trojici červených obrazů a na zem koberec s drobným vzorečkem v proužcích 3 cm střídavých hnědá, bílá a béžová (stejný i do jídelny). Plánujeme sem prosklený konferenční stolek a červený taburet. Tv asi pověsíme na stěnu na výkyvné rameno naproti sedací soupravy.
    V bytě bychom uvítali více úložného prostoru na ukládání prádla a různých věcí, úklidových prostředků, také botníky a poličky na ukládání skleniček a knih. (Úložný prostor v posteli a sedací soupravě máme.)
    Děkuji.
    S pozdravem S.

admin
    Správce

Dobrý den,

chtěla bych Vás poprosit o radu. Bydlíme s přítelem v panelákovém bytě 2+1. Byt prošel kompletní rekonstrukcí. Nyní nám ovšem nastav problém kam umístit dětský pokoj. Napadlo nás, že jediným možným řešením je přesunout kuchyň do obývacího pokoje vedle kuchyně a místo kuchyně udělat malou ložnici a dětský pokoj dát místo současné ložnice. Myslíte, že tento nápad je reálný? V příloze zasílám současný půdorys kuchyně a obývacího pokoje a prosím Vás o radu, jak nejlépe přesunout kuchyň (včetně jídelního koutu) do obývacího pokoje s tím, že bychom kuchyň chtěli mít umístěnou pod oknem. Počítáme s tím, že současný nábytek (sedačka,kuchynšká linka, jídelní stůl) bude vyměněn za nový s vyhovujícími rozměry dle možností místnosti).

Předem děkuji za odpověď.
    S pozdravem Markéta M.

admin
    Správce

Dobrý den, mám malý dotaz mohla by jste mi poradit jak si nejlépe rozdělit velkou místnost na ložnici a obývák. Pomohl by mi takový malý návrh jak si to uspořádat … Předem děkuji za ochotu

admin
    Správce

Dobrý den,
    prosím, funguje ještě tato poradna?

Děkuji

admin
    Správce

Dobrý den,
    prosím, funguje ještě tato poradna?

Děkuji

admin
    Správce

Dobrý den.Sme mladý pár a chteli bysme poradit s rozmístěním nábydku v obýváku.Jde o to že není moc velký.Sám o sobe by stačil ale mám patro takže tam musí být schody a budu mít i krb.Je tam jeden otvor na francouzské okno který se dá ještě upravit.Jde mi hlavně o sedací soupravu s televizí popřípade nejaký menší stolek.Vůbec nevím jak to do tak malého prostoru mám všechno nacpat:]] Předem dík za nápad.S pozdravem Petr Březovič.

admin
    Správce
    admin
    Správce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jakou BARVOU vymalovat STĚNU K barvě ORANŽOVÉ POHOVKY v obýváku. (nábytek ještě není žádný) jen jídelní stůl se židlemi (taky bude v obýváku) v světlé barvě olše. Děkuji za radu

admin
    Správce

Dobrý den.Moc prosím o radu ohledně výběru obkladu do koupelny v podkroví.Je celkem velká,prostorná se dvěma podkrovními okny.Nachází se tu i dřevěná stolice kvuli nosnosti střechy.Chtěli bychom nějaký moderní obklad,který se ale za pár let neokouká.Mě se líbí i obklad Cosmopolitan,velkoformátové obklady v kombinaci sand a mocha,ale nevím.Manžel na mě tlačí,abych už něco vybrali,ale pořád si nejsem jistá.Prosím poradte.Děkuji moc.

admin
    Správce

Dobrý den,
    Barevně bych zvýraznila pouze část zdi, 6m je dost, takže by bylo ideální opticky zeď rozčlenit, ideální je pruh o šířce sedací soupravy (zvýraznění barvou nebo tapetou).
    Lucie

admin
    Správce

Dobrý den,
    oranžovo-hnědá (čokoláda) kombinace je příjemná, teplá a veselá. Navrhuji tmavou podlahu, hnědá, oranžové doplňky v kombinaci se světle hnědou výmalbou (bílá káva), případně jedna zeď čokoládově hnědá.
    Lucie

admin
    Správce

Dobrý den,
    osvětlení dětského pokoje je velmi důležité, ale také velmi náročné na výběr, protože musí splňovat spoustu kritérií. Svítidlo by mělo být nerozbitné, pokoj by mělo osvítit rovnoměrně a dostatečně. Bodové osvětlení v žádném případně nedoporučuji, je to halogen, který je nepříjemný při pohledu do svítidla, do stropu, navíc kdyby došlo k případnému rozbití, tak se děti mohou o drobné části poranit. Nejlepší řešení je větší zářivkové svítidlo s plastovým krytem o výkonu min. 4/24W TC-L. Doporučuji investovat do svítidel z produkce Tre ci Luce: SQUARE 54 nebo AURICA 123 4/28W.
    Lucie

admin
    Správce

Dobrý den,
    v dětském pokoji je velmi pěkná kombinace růžová, bílá a světlé dřevo.
    Dveře by měly být stejné v celém bytě. Nábytek v obývacím pokoji a kuchyni by měl být sladěný, ale zálaží na odstínech dřeva, které v bytě máte tzn. barva podlahy, dveří atd. Nábytek v obývacím pokoji může být v kombinaci s dřevem, které máte v kuchyni nebo také v kontrastu. Můžete mi zaslat foto?
    Lucie

admin
    Správce

Dobrý den,
    poradna opět funguje. Omlouvám se za dočasné přerušení provozu, ale od února se na mne můžete opět obracet s dotazy.
    Lucie Gavronová

admin
    Správce

Dobrý den,

oranžová sedačka se dobře kombinuje se všemi barvami, ale je důležité, jaké odstíny budete mít v celém prostoru, podlaha, nábytek atd.?

Lucie

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 286. až 300. (celkem z 405)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.