Poradna s bytovým designérem v oblasti bydlení ZDARMA
Úvodní stránka › Fóra › Poradna › Poradna s bytovým designérem v oblasti bydlení ZDARMA
- Toto téma obsahuje celkem 404 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna proběhla před 3 roky a 3 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
13. 1. 2012 v 1:14 #57488adminSprávce
Dobrý den, prosíme Vás o radu při zařizování bytu 1+kk, aby měl vše, co potřebujeme. Část máme již promyšlenou a nejsme si jisti, zda je to ta nejlepší varianta a není ještě dotažená.
Zatím máme vestavěné skříně v komoře v barvě červeno hnědé (mahagon) po obou kratších stěnách.
Dlažba v předsíni je v barvě červenohnědé světlejší a v tónu (pařený buk) a plovoucí podlaha v místnosti také v tónu (třešeň nebo pařená olše). Dveře také v barvě červenohnědé i původní kuchyňská linka.
Chtěli bychom postavit oddělenou ložnici se dveřmi zasouvacími do pouzdra. Máme letiště s vínovým čelem a polštáři. Na zkosené straně napříč bytem plánujeme veliké zrcadlo, aby se v něm odrážela kuchyně.
V úhlopříčce místnosti bude obývací prostor s jídelním koutem.
Kuchyňský kout bude po úpravách ve tvaru U. Barvu kuchyňské linky po úpravě zatím nemáme jasnou ani barvu jídelního koutu. Potřebujeme také někam uložit stůl s pc.
Kout se sedací soupravou:
Máme sedací soupravu v medově hnědé barvě, trojici červených obrazů a na zem koberec s drobným vzorečkem v proužcích 3 cm střídavých hnědá, bílá a béžová (stejný i do jídelny). Plánujeme sem prosklený konferenční stolek a červený taburet. Tv asi pověsíme na stěnu na výkyvné rameno naproti sedací soupravy.
V bytě bychom uvítali více úložného prostoru na ukládání prádla a různých věcí, úklidových prostředků, také botníky a poličky na ukládání skleniček a knih. (Úložný prostor v posteli a sedací soupravě máme.)
Děkuji.
S pozdravem S.22. 1. 2012 v 11:44 #57489adminSprávceDobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o radu. Bydlíme s přítelem v panelákovém bytě 2+1. Byt prošel kompletní rekonstrukcí. Nyní nám ovšem nastav problém kam umístit dětský pokoj. Napadlo nás, že jediným možným řešením je přesunout kuchyň do obývacího pokoje vedle kuchyně a místo kuchyně udělat malou ložnici a dětský pokoj dát místo současné ložnice. Myslíte, že tento nápad je reálný? V příloze zasílám současný půdorys kuchyně a obývacího pokoje a prosím Vás o radu, jak nejlépe přesunout kuchyň (včetně jídelního koutu) do obývacího pokoje s tím, že bychom kuchyň chtěli mít umístěnou pod oknem. Počítáme s tím, že současný nábytek (sedačka,kuchynšká linka, jídelní stůl) bude vyměněn za nový s vyhovujícími rozměry dle možností místnosti).
Předem děkuji za odpověď.
S pozdravem Markéta M.23. 1. 2012 v 18:34 #57490adminSprávceDobrý den, mám malý dotaz mohla by jste mi poradit jak si nejlépe rozdělit velkou místnost na ložnici a obývák. Pomohl by mi takový malý návrh jak si to uspořádat … Předem děkuji za ochotu
30. 1. 2012 v 5:05 #57491adminSprávceDobrý den,
prosím, funguje ještě tato poradna?Děkuji
30. 1. 2012 v 5:06 #57492adminSprávceDobrý den,
prosím, funguje ještě tato poradna?Děkuji
3. 2. 2012 v 11:16 #57493adminSprávceDobrý den.Sme mladý pár a chteli bysme poradit s rozmístěním nábydku v obýváku.Jde o to že není moc velký.Sám o sobe by stačil ale mám patro takže tam musí být schody a budu mít i krb.Je tam jeden otvor na francouzské okno který se dá ještě upravit.Jde mi hlavně o sedací soupravu s televizí popřípade nejaký menší stolek.Vůbec nevím jak to do tak malého prostoru mám všechno nacpat:]] Předem dík za nápad.S pozdravem Petr Březovič.
3. 2. 2012 v 16:29 #57494adminSprávce3. 2. 2012 v 17:50 #57495adminSprávceDobrý den, chtěla bych se zeptat jakou BARVOU vymalovat STĚNU K barvě ORANŽOVÉ POHOVKY v obýváku. (nábytek ještě není žádný) jen jídelní stůl se židlemi (taky bude v obýváku) v světlé barvě olše. Děkuji za radu
5. 2. 2012 v 14:16 #57496adminSprávceDobrý den.Moc prosím o radu ohledně výběru obkladu do koupelny v podkroví.Je celkem velká,prostorná se dvěma podkrovními okny.Nachází se tu i dřevěná stolice kvuli nosnosti střechy.Chtěli bychom nějaký moderní obklad,který se ale za pár let neokouká.Mě se líbí i obklad Cosmopolitan,velkoformátové obklady v kombinaci sand a mocha,ale nevím.Manžel na mě tlačí,abych už něco vybrali,ale pořád si nejsem jistá.Prosím poradte.Děkuji moc.
6. 2. 2012 v 8:58 #57497adminSprávceDobrý den,
Barevně bych zvýraznila pouze část zdi, 6m je dost, takže by bylo ideální opticky zeď rozčlenit, ideální je pruh o šířce sedací soupravy (zvýraznění barvou nebo tapetou).
Lucie6. 2. 2012 v 9:04 #57498adminSprávceDobrý den,
oranžovo-hnědá (čokoláda) kombinace je příjemná, teplá a veselá. Navrhuji tmavou podlahu, hnědá, oranžové doplňky v kombinaci se světle hnědou výmalbou (bílá káva), případně jedna zeď čokoládově hnědá.
Lucie6. 2. 2012 v 9:19 #57499adminSprávceDobrý den,
osvětlení dětského pokoje je velmi důležité, ale také velmi náročné na výběr, protože musí splňovat spoustu kritérií. Svítidlo by mělo být nerozbitné, pokoj by mělo osvítit rovnoměrně a dostatečně. Bodové osvětlení v žádném případně nedoporučuji, je to halogen, který je nepříjemný při pohledu do svítidla, do stropu, navíc kdyby došlo k případnému rozbití, tak se děti mohou o drobné části poranit. Nejlepší řešení je větší zářivkové svítidlo s plastovým krytem o výkonu min. 4/24W TC-L. Doporučuji investovat do svítidel z produkce Tre ci Luce: SQUARE 54 nebo AURICA 123 4/28W.
Lucie6. 2. 2012 v 9:26 #57500adminSprávceDobrý den,
v dětském pokoji je velmi pěkná kombinace růžová, bílá a světlé dřevo.
Dveře by měly být stejné v celém bytě. Nábytek v obývacím pokoji a kuchyni by měl být sladěný, ale zálaží na odstínech dřeva, které v bytě máte tzn. barva podlahy, dveří atd. Nábytek v obývacím pokoji může být v kombinaci s dřevem, které máte v kuchyni nebo také v kontrastu. Můžete mi zaslat foto?
Lucie6. 2. 2012 v 9:28 #57501adminSprávceDobrý den,
poradna opět funguje. Omlouvám se za dočasné přerušení provozu, ale od února se na mne můžete opět obracet s dotazy.
Lucie Gavronová6. 2. 2012 v 11:08 #57502adminSprávceDobrý den,
oranžová sedačka se dobře kombinuje se všemi barvami, ale je důležité, jaké odstíny budete mít v celém prostoru, podlaha, nábytek atd.?
Lucie
-
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.