Poradna – návrh a realizace kuchyňských projektů

Úvodní stránka Fóra Poradna Poradna – návrh a realizace kuchyňských projektů

• Toto téma obsahuje celkem 108 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna proběhla před 6 roky a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 109)
  • Autor
    admin
    Správce

Dobrý den,jsme pěti člená rodina a bydlíme v rodinném domku. Rozhodli jsme se pro rekonstrukci kuchyně vlastními silami.Po sestavení části kuchyně mám ale pocit,že to nebyla správná volba. Užíváme provizorní, nedokončenou kuchyni, protože si nevíme rady jak dál.A proto Vás chci poprosit o radu,jak zachránit špatně navženou kuchyň, která je dispozičně velmi omezena(např.přívody vody, odpady atd.).Přikládám rozměry místnosti a foto nynější kuchyně.Stávající umístění jídelního stolu bychom chtěli zachovat a jako obklad za linku použít sklo v šedé barvě,ale nebráním se i jiné variantě.Kuchyně je v barevné kombinaci šedá a dřevo bříza.Uvažuji o výměně dřezu, za dřez s odkapavačem. Všechny skříňky jsou zakoupeny v Ikea- NEXUS. Moc se těsím na spolupráci a přeji hezký den! Isabela

admin
    Správce

Dobrý den,
    tak bohužel musím začít opět omluvou. Velmi mne to mrzí, ale nějak selhalo sledování diskuze na mém mailu, takže jsem Váš příspěvek objevila až nyní. Doufám, že nejdu s křížkem po funuse. Mrzí mne, že máte s kuchyní trable. Rozměry ani plánek bohužel nedorazily. Zkuste je prosím poslat rovnou na můj mail iva.drgacova@inades.eu.
    Ještě jednou se omlouvám a děkuji za pochopení.

Se srdečným pozdravem,
    Iva

admin
    Správce

Dobrý den paní designérko,
    zadala jsem truhláři novou kuchyňskou linku a moc lituji, že jsem tuto diskuzi neobjevila dříve. Vybrala jsem si dvířka jasmín, korpus a pracovní desku ořech dijon. Teď mám trochu obavy, aby kuchyň nebyla tmavá. Proto prosím o radu co se týče výmalby – tj. jestli dát výraznější (jakou) barvu na dlouhou stěnu, která vede z chodbičky do kuchyně, jestli na protější stranu v úzké chodbičce dát stejnou barvu nebo bílou, zda dát tutéž barvu i nad linku nebo ponechat bílou atd. Dispozice kuchyně zasílám e-mailem – obrázek mi nešel zaslat. Prosím také o radu, jakou barvu podlahy. Chceme PVC a manžel moc nechce dekor dřeva. Máme bílé spotřebiče. Můžeme ponechat bílý stůl a židle? Budu Vám moc vděčná za rady a předem děkuji. Se srdečným pozdravem Ivana.

admin
    Správce

Dobrý den, Ivano.
    Děkuji mnohokrát za dotaz. S manželem musím souhlasit. Dřevo bych už taky, vzhledem k použitému dekoru ořechu, nedávala. Zkusila bych nějakou neutrální, zemitou a světlejší barvu podlahy. Co se týče výmalby, záleží hlavně na Vašem vkusu. Určitě bych se ale nebála nějaké výraznější barvy na jednu pohledově dominantní stěnu. Může to být třeba i barva se strukturou. Mně osobně by se líbila např. nějaká pěkná zelená, která by ve spojení s tím ořechem evokovala přírodu. Konkrétní tón pak záleží pak na tom, zda máte raději tlumenější, nebo výraznější odstín. Ostatní stěny pak můžete nechat bílé, nebo třeba světle béžové…..dá se i vymalovat pouze jednou barvou a na jednotlivých stěnách ji odstupňovat v sytosti. Ale při použití této varianty bych raději volila jinou než zelenou (opět zemitou barvu), abyste to pak neměli jak v rybníčku brčálníčku :o) Vstupní chodbičku bych se pak snažila doladit v v přírodních duchu a pokud se nebojíte i poněkud neotřelého stylu, doporučila bych např. velkoformátovou nástěnnou dekoraci – s tím se dají dělat úplné divy! :o)
    Pevně doufám, že Vám má rada alespoň trošku pomohla a přeji Vám, ať se dílo podaří k Vaší plné spokojenosti.
    Se srdečným pozdravem a „barvám zdar“, Iva :o)

admin
    Správce

Dobrý den,
    mockrát děkuji za Vaše rady. Moc se mi líbí barva Dulux – rýžová pole. Ale máme ji už v předsíni. Jinak by to byla určitě jasná volba na jednu stěnu do kuchyně. Zvolila jsem tedy na tu dlouhou stěnu z chodbičky do kuchyně také barvu od Duluxu – písková mandala (v jiném vzorníku se jmenuje zralá dýně). Musela jsem se dnes rozhodnout, protože zítra přijde malíř. Tak doufám, že jsem neudělala chybu. Děkuji také za radu týkající se podlahy. Máte pravdu, že by tam toho dřeva už bylo moc. Ještě se zeptám – můžeme ponechat bílý stůl a židle když máme bílé spotřebiče? Obávám se, že stůl a židle v ořechu by byl moc tmavý. Ještě jednou děkuji a přeji hezký večer. Srdečně zdraví Ivana.

admin
    Správce

Dobrý den.
    Myslím, že jste vybrala dobře :o) Nábytek určitě můžete nechat bílý – bude se to hodit ke spotřebičům a nebude se tak přidávat žádná další barva.
    Mějte se moc krásně a přeji Vám pohodové bydlení :o)
    Se srdečným pozdravem,
    Iva

admin
    Správce

Dobrý den, plánuji rekonstrukci kuchyně a obýváku a potřebovala bych poradit ohledně barevného provedení podlah a nábytku. Mezi místnostmi bude průchod asi 150 cm bez dveří. v obýváku zůstanou dubové parkety a v kuchyni plánuji vinyl, ale nevím, jestli je lepší použít podobný dezén jako jsou parkety, nebo by mohl být dezén dlažby. Rovněž nevím jaký nábytek a sedačka by se hodily k dubovým parketám popřípadě jaký dezén kuchyně použít ráda bych se vyhnula bílé kuchyní a bílé nebo hodně světlé sedačce a rovněž bych nechtěla něco moc tmavého. Rovněž bych se chtěla zeptat, jestli u takto propojených místností by měl mít nábytek nějaké shodné prvky, nebo může být úplně odlišný. Poradíte mi? Děkuji.

admin
    Správce

Vážená paní Drgáčová,

obracím se na Vás s velkou prosbou o pomoc jak zařídit naši kuchyň. S manželem bydlíme ve starším rodinném baráčku s rodiči a chystáme se ho celý rekonstruovat, my obýváme přízemí. Celý byt je dost problematicky řešen. Nemáme zde chodbu, z které by se vstupovalo do jednotlivých pokojů, tak je celý byt průchozí z jednoho pokoje do druhého. Čímž řešíme problém s místem a umístěním jednotlivého nábytku. Kuchyň je propojena s obývacím pokojem větším průchodem, který jsme nechali probourat aby byl prostor víc otevřený.
    Jsem naprosto bezradná, jak rozmístit celou kuchyň a vyřešit i nedostatek prostoru na potraviny a zároveň umístění jídelního stolu. Nemáme zde totiž spíž. Velmi ráda bych Vám zaslala plánky kuchyně a pokoje a lépe popsala svá přání, pokud to je možné.
    Předem Vám moc děkuji za Vaši ochotu a rady.

admin
    Správce

Dobrý den.
    Na takto obecný dotaz je velmi těžké odpovědět. Chtělo by to vědět víc o stylu Vašeho bydlení, typu domu/bytu apod. Nicméně snad Vám trošku pomůže alespoň malá rada ohledně podlahy. Píšete o vinylu a tento výběr Vám mohu jen a jen pochválit. I když je potřeba počítat se složitější technologií pokládky (v závislosti na vybraném druhu podlahy – lamely, pásy, click systém, desky na korku, atd.) a zde bych doporučila tzv. click systémy, které dokáže položit svépomocí i šikovný laik. Píšete o průchodu 150 cm širokém, což by si skoro říkalo o „jednolité“ propojení prostoru i podlah. Nicméně toto řešení trošku vylučují ty původní dubové parkety v jedné části. Je to totiž krytina velmi specifická a pokud se jí budete snažit „trefit“ vinylem, výsledek nebude nikdy dobrý. Rozdíl bude patrný, ať se budete snažit sebe víc a celkový dojem bude působit spíš tak, že jste se netrefili :o) Určitě bych tedy doporučila rozdíl krytin přiznat. Třeba i v podobném ladícím barevném tónu (opět se nesnažit o stejnou barvu), ale přiznat. Pravidlo „přiznaného rozdílu“ platí v interiérech koneckonců všeobecně :o)Co se týče barvy nábytku, tak jsem v koncích, protože opravdu neznám Váš styl….vždy je ze všeho nejdůležitější, abyste se pak doma cítili dobře právě vy. Nicméně pokud jste z Prahy, můžeme se k tvorbě kuchyňského projektu někde potkat. Stačí, když mi písnete na mail iva.drgacova@inades.eu. Mějte se MOC krásně! :o)
    Se srdečným pozdravem,
    Iva

admin
    Správce

Dobrý den :o) Nezoufejte, nějak to zvládnem….už jsem viděla leccos a určitě to nebude taková hrůza. Plánky pošlete na iva.drgacova@inades.eu Pokud jste z Prahy, nebo okolí, bylo by super se k tomu sejít.
    Zatím se mějte moc krásně a přeji parádní den :o)
    Se srdečným pozdravem,
    Iva

admin
    Správce

Ještě jednou dobrý den,
    vy jste zlatíčko :-), plánky a fotografie zašlu tento víkend na Váš e-mail. Z Prahy bohužel nejsem, bydlím zhruba 150km od Prahy :-(. Ale i tak se pokusím co nejpřesněji vše nakreslit a nafotit.
    Děkuji za Vaši ochotu a už teď se MOC těším 🙂

admin
    Správce

Dobrý večer paní Ivo,

tahle poradna je pro mě dar z nebes 🙂 Moc bych Vás chtěla poprosit o radu. Začínáme zařizovat novostavbu RD. Mám velice ráda přírodní tony, materiály, styl provance atp. Kuchyň je spojená s obývacím pokojem (50m2).
    Kuchyň bych chtěla ve stylu provance. Bude bílá (návrh je „lehce“ pozměněn :-)). Jednoduchý rámeček bez prolisů a zdobení. Barový pult je směrem do obývacího pokoje. Bude dlouhý 2,5m, v tom „U“ bude myčka, černé granitové umyvadlo, trouba bude černá retro a lednice vestavná. Úchyty bych chtěla takové ty černé „půlměcíce“ a „tečky“ (snad mi rozumíte :]]). Nebo volit jiné? Ostrůvková digestoř bude chromová nastříkaná na černo. A ted mám dilema, prosííím jakou mám zvolit pracovní desku?
    Na podlahu chceme vinil Gerflor insight Aspen 0458. Pracovní desku jsem chtěla původně antracitovou, ale na žádnou jsem nenarazila. Byla jsem se podívat v dřevoprodeji a rozmýšlím se mezi těmito pracovními deskami – Egger Wendge Mali (ta mě na první pohled nadchla, přišlo mi, že bude ladit k podlaze?) a polyform Myriade Black (černá s drobným vzorem). Líbí se mi oboje varianty. Ale trošku se obávám, jak to bude vypadat a jak se to bude k sobě hodit? Prosím poradte 🙂 Aby to černo bílé nebylo „studené“? mám ráda různé kovové košíčky, doplnky, porcelánové věci, levanduli a tak 🙂 Chci, aby to bylo útulné.
    Uvažovala jsem o tom, udělat ty skříňky až do stropu, co myslíte? Ale asi jen ty horní 🙂 Budou prosklené stejný styl jako dveře.

admin
    Správce

Dveře budou Sapeli, Bergamo, typ 31, bílá por, výplň sapelux. Jaké volit kliky? černé? nebude to už „moc“? Nebo stříbrná patina? Sedačka v obývací pokoji bude bílá koženková. Na stěny by se mi líbilo toto osvětlení http://www.svet-svitidel.cz/svitidlo-nastenne-arkada-1xe27-60w-cerna-stribrna-patina.html. co myslíte? Lustr mít bohužel nemůžeme, stropy máme jen 2,45m vysoké. Jinak ty vinily budou i na chodbě. Zábradlí nahoru (je vidět z chodby u vchodu) bude černé kovové. Nábytek asi moc nechci, pokud ano, tak jen nějako „komodu“, knihovnu a tak 🙂

Prosím jaký volit obklad za kuchyňskou linku? Uvažovala jsem o nějaké „obyčejné“ bílé a dát na koso?

Snad jsem Vás mými dotazy příliš nezahltila 🙂 Vše se nyní musí objednávat a já z toho mám hlavu jako pátrací balon 😀 a přeci jen si člověk staví dům snů, tak to nechci „podcenit“ :-))) Prosím Vaše odpovědi na moje otázky a postřehy jak dům zařídit, aby byl útulný a příjemný?

Předem Vám moc děkuji a přeji krásný víkend

Simona

admin
    Správce

Ještě jsem zapomněla napsat. V obývacím pokoji bude i krbová vložka. Přemýšlela jsem, že bychom jí udělali – obklad bud z „kamenů“ nebo „barevných cihel“. A asi i stejný materiál na zadní stranu baru. Co by se tam dle Vás hodilo?

Moc děkuji, Simona

admin
    Správce

Dobrý den, Simono. Naprosto chápu – zařizování RD je na jednoho opravdu moc :oD Zkusím to tedy vzít „okolo“ té kuchyně…nejste náhodou z Prahy nebo okolí? Že bychom to mohly naprojektovat rovnou spolu.Píšete o kuchyni „provence“ což je styl, který má svá určitá pravidla a není téměř možné to vystihnout napsáním jakéhosi textu. V každém případě, je potřeba si na začátku uvědomit, co vlastně „provence“ je. Jedná o striktně venkovský styl odvozený od francouzských malebných chaloupek. Tedy bych zde určitě nevolila černou pracovní desku a ani černý dřez (i když mám tyto dřezy v moderních kuchyních velmi ráda. Černé úchytky – proč ne, ale určitě by se našlo i něco jiného :o)Skříňky až do stropu jsou také velmi moderní záležitostí, i když striktně bych toto řešení nezavrhovala, protože samozřejmě záleží na provedení a celkové projektu. Do „provence“ kuchyně patří světlé, přírodní barvy (ideálně i materiály) různé patiny (odřené barvy, „natření štětkou“), smaltované, porcelánové, či dřevné doplňky, měď…a samozřejmě i ony závěsné serepetičky, o kterých píšete :o)…a kupa levandule :oD (třeba i na textiliích – stůl, okno, atd.) Zdi a okolí by pak bylo ideální tvořit v cihlových a zemitých kamenných tónech a materiálech. Podlahy samozřejmě „prkenné“ v nějakém „ošoupaném stylu – což se i super udržuje :o) Historické a venkovské kuchyně jsou mojí láskou a vím, že není úplně jednoduché to dát dohromady. Proto bych Vám ji nejradši postavila!:o)Mějte se moc krásně! :o) Iva

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 109)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.