Poradna – návrh a realizace kuchyňských projektů
Úvodní stránka › Fóra › Poradna › Poradna – návrh a realizace kuchyňských projektů
- Toto téma obsahuje celkem 108 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna proběhla před 6 roky a 7 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
8. 1. 2013 v 15:20 #57831adminSprávce
Dobry den pani designerko poslala jsem email na adresu kterou jste mi dala ale email se vratil, prosim napisre mi jeste jednou adresu. Dekuji stazka@centrum.cz
8. 1. 2013 v 15:28 #57830adminSprávceDobrý den, Stázko. Ano, ano posílám Vám mailíka na uvedenou adresu. Budu se těšit! :o)
Se srdečným pozdravem,
Iva18. 1. 2013 v 11:58 #57827adminSprávceDobrý den, poprosila bych Vás o radu ohledně zařízení obýváku spojeného s kuchyní v místnosti 4mx5m. Bohužel nemám nákres, tak to jen popíšu, doufám, že i tak budete schopna mi poradit:). Když se do místnosti vejde (dveře jsou úplně na kraji kratší stěny)po pravé straně je linka v barvě olše, před ní je na její šířku vyrobený pult také v barvě olše s šedivo stříbrnou pracovní ceskou. Na pravé delší (5ti m) stěně jsou 2 okna a na protilehlé kratší stěně jsou hned v právém rohu dveře do ložnice. Potřebovala bych poradit jak rozmístit obývákový nábytek do zbylého prostoru a jakou zvolit barvu tel.stěny ? Děkuji za Vaši radu !!!
18. 1. 2013 v 17:47 #57826adminSprávceDobrý den. Děkuji moc za dotázek :o) Nicméně na to abych byla schopná fundovaně poradit, tak by to chtělo alespoň nějaký náčrtek :o( S barevným sladěním interiéru je to také poměrně těžké, neboť nevím v čem byste se cítila dobře. Obecně vzato – olše se stříbrno šedou deskou je velmi neutrální kombinace, kterou můžete ladit jak do tepla tak do studena. Velmi dobře bude tento styl vypadat pokud ho doplníte nějakou výraznou barvou – ať už právě studenou, či teplou. Skvěle bude působit například fialová, tyrkysová, oranžová, vínová, atd… Doporučuji tímto barveným akcentem styl pouze „podtrhnou“ – např. zvolit jednu stěnu na výmalbu, jeden dominantní kus nábytku a pak už vybranou barvu použít jen na menší věci. Zbytek interiéru bych ladila v tom neutrálním duchu – šedá, stříbrná, krémová, či olšovému odstínu odpovídající „béžová“. Pevně doufám, že jsem Vám alespoň trochu pomohla. Se srdečným pozdravem a přáním krásného dne, Iva
30. 4. 2013 v 0:12 #57842adminSprávceDobrý den paní designerko, ráda bych Vás poprosila o několik rad s obývací kuchyní. Prostor je malý, hodně světlý a zajímavý svou výškou stropu. Je to pro nás oříšek. Nevíme si rady, jak to všechno (kuchyň, pracovní deska, stůl, židle, uspořádání sedaček a jejich barevné provedení, jaký obklad nebo co dát za kuchyň, jak vysoké mají být horní skříňky) barevně sladit a jestli máme nějaké stěny vymalovat, nějak obložit či použít tapetu a nebo všechno nechat bílé, když je tak vysoký strop. Ta stěna s oknama a fran. dveřma má od podlahy 3,5 metru a sklon střechy (4 střešní okna) je 45 stupňů. Střecha má sádrokartonový podhled a jsou v něm zabudovaná světla (4 nad kuchyní a 4 nad obývákem).
Pokusím se přidat foto. Bohužel nic novějšího nemám a zbytek se pokusím popsat. V patře jsou dvě místnosti. Jedna z nich (nad obyvákem) je otevřená bez příček, je z ní a z lávky vidět dolů. Druhá místnost (nad kuchyní) je celá obezděná. Takže oblouk, kde je schodiště, je nahoře vyzděný jen z půlky. Lávka je tam, kde na foto vidíte ty traverzy. Bude mít sádrokartonový podhled a kovové zábradlí. Řešíme, jestli máme do toho podhledu nad stůl zabudovat stejná světla, jako v podhledu u střešních oken, a nebo tam prostě zavěsit lustr. Výška nad tím stolem bude trochu snížena podhledem (od podlahy pod podhled cca 240cm). Protože jsme dostali fošny z jasanu, tak jsme si z nich nechali udělat schodnice na schodiště. Mají bílo, žluto hnědou barvu. Máme je přetřít barevným lakem a nebo jen bezbarvým?
30. 4. 2013 v 0:14 #57843adminSprávceOmlouvám se, nějak jsem se rozepsala. Zbytek textu.
Chtěli jsme zkusit kuchyně Hanák – Active. Na stránkách http://www.active-kuchyne.cz/dvirka-kuchyne/dvirka-kuchyne mají 55 barevných variant dvířek a několik variant pracovních desek. Moc by nám pomohlo, kdyby jste nám poradila, co by se do toho našeho prostoru hodilo. Líbí se nám jednoduché linie a přírodní barvy. Odstíny hnědé, šedé, béžové. Hráškově zelená, vínová, fialová. No prostě se nebráníme ničemu, když je to funkční a pěkné.
V obyváku chceme zavěsit televizi na zeď a pod ní jen malou skříňku. Snad se tam nějak vejde trojsedák a dvojsedák nebo máme použít rohovou sedačku?Vím, že toho chci po Vás moc, ale jsme moc rádi, že existují lidé, kteří mají zkušenosti jako Vy a mohou nám touto cestou pomoci. Moc děkujme a těšíme se na Vaše užitečné rady, které nám pomůžou. Věrka, Aleš a malá Zuzanka Čechlovští
30. 4. 2013 v 9:35 #57844adminSprávceDobrý den, Cechlovští :o)
Děkuji Vám za mailík a spoustu dotazů :o)Jelikož se jedná o opravdu obsáhlé téma, bylo by nejlepší, kdybychom se zkontaktovali alespoň po mailu (ideálně osobně) a probrali vše jedno po druhém. Obávám se, že kapacita poradny na to stačit nebude :o) Ozvěte se mi prosím na mail iva.drgacova@inades.eu A pošlete mi tam prosím i ten plánek – zde si ho nemůžu zvětšit a pořádně prostudovat.
A aby nebyli ostatní čtenáři ochuzeni alespoň o nějakou radu, pohovořím alespoň obecně o možnostech obkladu za kuchyň.
K nejzákladnější možnostem patří dlaždičky, obkladová deska a sklo (či podobné tvrdé materiály jako velkoformátová keramika, kámen, apod.)Každé z těchto řešení má samozřejmě své výhody i nevýhody.
Dlaždičky mohou být poměrně levné řešení a jsou k dostání v nepřeberném množství tvarů, barev a struktur. Jejich nevýhodou je ovšem ne příliš pohodlná údržba a také viditelnost spár, které v prostoru působí dost dominantně, což se ne všude hodí.
Obkladové desky z kuchyňských materiálů jsou elegantním řešením s dostupnou cenou a naprosto ideální údržbou. Jejich vzhled je „jednolitý“ a šikovný kuchyňář s nimi dokáže pěkně kouzlit. Nicméně je potřeba věnovat hodně pozornosti kvalitě zpracování. Materiál na kuchyňské zdi velmi trpí vlhkem, horkem a poměrně častým čištěním. Proto se v kuchyňském studiu dobře poptejte na zpracování desky a zejména její hrany. Lepená hrana, či vůbec neošetřená hrana je v tomto případě naprosto špatně…30. 4. 2013 v 9:58 #57845adminSprávce…(ostatně tento typ hran vůbec nepatří do exponovaných míst kvalitní kuchyně). Ideální je tvz. ABS hrana či podobné trvalé opracování.Pokud je obkladová deska na studiu vystavena, nebojte se zkusit hranu nehtem.
Sklo (kámen, keramika) patří k těm nejluxusnějším záležitostem a od toho se se samozřejmě odvíjí i cena. Z mého pohledu je ideální sklo kalené, se kterým se dají dělat opravdu úchvatné záležitosti – např. přikrývat libovolné grafiky pouze čirým sklem různých struktur, apod. Podstatně levnější variantou skla je však sklo lakované, které bývá v kuchyních používáno nejčastěji. Největším specifikem skla (keramiky, kamene) je to, že se zaměřuje a vyrábí až po montáži samotné kuchyňské linky. V době zaměření už musí být 100% daný počet výřezů (zásuvky, závěsný program, apod.)a jejich přesné umístění. Jakékoliv další výřezy už nelze „dodělat“ a ve většině případů je nutné případné změny řešit kompletní výměnou obkladu.Toť o základních možnostech obložení kuchyně. Existují sice ještě další alternativní řešení, ale zde už se nedá hovořit příliš obecně :o)
Ještě jednou děkuji za dotaz a přeji krásný den. Budu se těšit na další kontakt :o)
Se srdečným pozdravem,Iva7. 5. 2013 v 16:27 #57846adminSprávceDobrý den,
chci Vás poprosit o radu, jak dispozičně vyřešit obývací pokoj s kuchyňským koutem viz obrázek tak, aby byl prostor plně využitý, funkční a dostatek pracovního a úložného místa v kuchyni. Děkuji za Vaši radu7. 5. 2013 v 16:32 #57847adminSprávceDobrý den.
Děkuji Vám mnohokrát za plánek i za dotaz. Můžete mi prosím přeposlat plánek na iva.drgacova@inades.eu ? pro tvorbu kvalitního projektu bych Vás také potřebovala trošku „poznat“ …není kuchyň jako kuchyň.Ještě jednou děkuji a přeji Vám krásný den.
Se srdečným pozdravem,
Iva10. 5. 2013 v 23:01 #57848adminSprávceDobrý den paní Drgáčová, rekonstruujeme RD. Mohla byste nám prosím poradit s návrhem nové kuchyně s oknem, která je situována na východ? Bude propojena s obývacím pokojem o rozloze 32m2, který je na jih. Na podlaze bude všude vinylová podlaha přírodní dub a okna ve zlatém dubu, dveře dub. Plánek + původní návrh mi nešel zaslat. Zašlu Vám ho z dovolením do mailu 🙂 Představovali bysme si útulnou světlou rodinnou kuchyň s americkou lednicí. Jsem pravák a vařím často. Ráda bych v ní měla nějakou polici na hrnečky, které sbírám. Kuchyň si představujeme ve vanilce nebo sametově žluté + dřevěný dekor? Ale nevím jestli se to k podlaze, oknům a dveřím hodí. Dřez rohový, kvůli otvírání okna a pracovní ploše.Varná deska bude plynová.Nevíme kam umístit mikrovlnnou troubu. Nemusí byt vestavěná, může být i schovaná za dvířky? Snad jsem Vám zaslala dostatečné informace. Navržený ostůvek se mi moc nezdá. Stále jsem přemýšlela, jak to vylepšit. Moc Vám děkujeme a byli bychom rádi za Váš návrh.
S pozdravem:)13. 5. 2013 v 14:26 #57849adminSprávceDobrý den, Jitko. Děkuji Vám mnohokrát za podklady, už mi přistály v mailíku :o) Zároveň se moc omlouvám, za opožděnou odpověď, nebyla jsem chvíli u pc.Podrobnosti spolu určitě pořešíme co nejdříve mailem.
Pro ostatní čtenáře zde ovšem zmíním obecně jedno další kuchyňské téma – rohový dřez.
Ač by se mohlo zdát, že rohové moduly (vaření, dřez) pomáhají pracovní ploše a spoří místo, tak musím bohužel říct, že opak je pravdou :o( Rohové moduly ubírají dost místa v prostoru kvůli své konstrukci neboť je nutné zachovat určité rozměry. Nejlépe to lze pochopit na příkladu standardní varné desky, která je na šířku necelých 60cm (do 60cm skříňky). Tento rozměr musí být tedy délka zkosené strany. Ze samotné linky (pravý úhel u zdi)se tedy „ubírá“ 105 cm z každé strany a zkosení samotné navíc zmenšuje prostor kuchyně :o( Pravda, dřez bývá většinou trošku užší než varná deska, ale stejně…. Navíc za deskou (dřezem) vzniká volný „trojúhelník“, který je potřeba buď „přizdít“ nebo se smířit s tím že se tam bude usazovat nepořádek (voda), který se, díky poměrně velké hloubce modulu, bude špatně čistit. Co se týče designového hlediska, tak zkosené rohové moduly se nehodí v podstatě nikam (i když nejdůležitější je samozřejmě vkus zákazníka :o) a osobně pokud jde vymyslet jiné řešení, tak tyto rohy spíš rozmlouvám :oD Je mi jasné, že teď asi zvednu vlnu nevole u zastánců rohových modulů…ale ze své vlastní osobní zkušenosti radím – jde to i jinak a podle mne lépe :o)
Ještě jednou…..13. 5. 2013 v 14:28 #57850adminSprávce…děkuji za dotaz i za mailík a těším se na kreslení Vaší kuchyně :o)
Se srdečným pozdravem a přáním parádního dne,
Iva26. 5. 2013 v 19:07 #57851adminSprávceDobrý den, měla bych na Vás prosbu ohledně sladění podlahy v kuchyni s propojeným obývacím pokojem v novostavbě.Kuchyně je v barvě tmavé meranti v kombinaci s bílou.Bílé jsou dolní skřínky a hodní v barvě tm.meranti.Do obou místností chceme dát dlažbu a nevíme si rady s barvou. Vybrali jsme si dlažbu Magic a nevím zda by byla lepší barva capucino, coldbeige a nebo silvergrau.
Moc děkuji za jakékoliv rady.
Štěpánka27. 5. 2013 v 9:39 #57852adminSprávceDobrý den,
děkuji za dotázek :o)Netroufám si říct striktně „tuto dlažbu“, neboť neznám ani prostor, ani vaší rodinu. Zde totiž nejde pouze o vzhled, ale i praktičnost. Takže to vezmu poněkud obecněji a je na Vás rozhodnout, co pro Vás bude to pravé ořechové. Z kombinace Bílá/meranti soudím, že jde o čistě moderní kuchyň a tedy i všechny barvy dlažby co jste psala, jsou přípustné. Capuccino bude vždy útulné a příjemně teplé na pohled a malinko „potlačí“ ostrý moderní kontrast. Oproti tomu šedá mu dá vyniknout a v podstatě ho podtrhne. Prostor bude působit „industriálněji“ – i když samozřejmě také záleží na samotném odstínu šedé. Já jsem koukla na Vaší dlažbu na netu, ale monitor dost zkresluje. Ohledně bílé (také záleží na odstínu) – tu bych volila v případě že bych chtěla prostor extra zvětšit a v případě že se smíříte s poněkud náročnější údržbou. Také bych vzala v potaz barvu soklu kuchyně. Píšete, že spodek je bílý. Pokud je bílý i sokl, tak kuchyň splyne s bílou dlažbou a může působit „těžce“….i když i to může být někdy zajímavý záměr.
Doufám, že jsem Vám poskytla ta správná vodítka k výběru Vaší nové dlažby.
Se srdečným pozdravem a úsměvem,
Iva -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.