Krbová vložka BeF Home

Úvodní stránka Fóra Krby a vytápění Krbová vložka BeF Home

• Toto téma obsahuje celkem 15 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna proběhla před 3 roky a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 16)
  • Autor
    admin
    Správce
    admin
    Správce

Dobrý den, uvažuji, že bych vyměnil elektrokotel za krbovou vložku s výmeníkem, nyní by byla snad i možnost nějakých dotací kvůli „zelené úsporám“. Známý mi doporučil konkrétně tuto vložku:

http://plasterhlinsko.cz/teplovodni-krbove-vlozky/78-krbova-vlozka-aquatic-wh-v-80-vysuvne-dvere-1293.html

Výkonem odpovídá přesně mým potřebám – vytápím cca 450 kubíků, rád bych však znal Vaše názory na tohoto výrobce, není to malá částka a rád bych koupil něco opravdu kvalitního.

admin
    Správce

Nebrat, a to prave kvuli vyrobci. Mame jejich vlozku, sklo cerne, nekolik dalsich poruch na ceste. Skoda penez. Existuji urcite jine , technicky kvalitnejsi vlozky. Znama ji ma take a ma stejne problemy. Bude ji reklamovat. Uvidime, jak se k tomu vyrobce postavi.

admin
    Správce

Já mám krb, teda krbovou vložku od Uniflam a jsem s ní spokojen.

admin
    Správce

Jen jsem zapoměl dodat, že jsem krb koupil zde http://www.levne-krby.eu

admin
    Správce

Ahoj ake su problemy s tou vlozkou. Ja mam bef aquatic twin 9 a nedokazem s tym poriadne vykurit dom. Mam to napojene na podlahove kurenie a kurenar si uz nevie nijak poradit. Tiez zvazujem reklamaciu.

admin
    Správce

Dobrý den, pokud chcete nakoupit opravdu kvalitně a rád se dozvíte i spoustu cenných informací, určitě se mrkněte zde: http://www.peddy.cz/krbove-vlozky , tady totiž najdete přesně to, co hledáte a navíc i za skvělé ceny. Navíc je na výběr spousta krbových vložek od různých značek, takže si zaručeně vyberete správně. Pokud si nevyberete sám, rádi vám poradí.

admin
    Správce

My máme doma krbovou vložku od firmy FLAMEN (SIGMA F S) a zatím jsme s ní nad míru spokojení. S krbovou vložkou topíme skoro rok. Žádné závady na obzoru. Takže z mého pohledu bych ji všem jen doporučovala.

admin
    Správce

Jako zákazník, který si nechal dodat dodavatelskou firmou krbovou vložku BEF Home Trend 7 jsem nejen nespokojen, ale i podveden. Výrobce v návodu uvádí, že do 4 zatopení se vypálí barva, kterou je těleso krbu opatřeno. Smrdí to jako když se pálí plast, jedovatě, nepříjemně, bolí z toho hlava. Pak se musí stále větrat, takže je doma zima a krb je tudíž nepoužitelný. Když se barva nevypálila ani po dvacátém zatopení (cca 4 měsíce) pozval jsem si technika výrobce, který zaprotokoloval, že krb smrdí, protože se stále nevypálila ona barva(!). Následně se výrobce vyjádřil, že je to přirozená vlastnost jejich krbů, že se ta barva vypaluje dlouho, tudíž reklamace nebude uznána. Udělala se také na doporučení dodavatelské firmy „zatěžovací zkouška“. Jejich pracovník mi řekl, že se musí vyloučit ostatní vlivy a krb se musí pořádně zatížit, aby se barva mohla vypálit – jinak se nemůže pokračovat v reklamaci. Pořádně zatížit – znamená topit přes celý den na plný výkon. Předtím jsem to totiž jen tak „šolichal“ na 3-5 hod. Ujistil mne, že se s krbem nic nestane. Když jsem výrobci později opakovaně reklamoval kromě zápachu také začerňující se sklo (tmavne již po 3 hodinách provozu) bylo mi vedoucím reklamací p. Sedlákem z Bef Home k mému velkému údivu napsáno, že problémy jsem si způsobil zátěžovou zkouškou sám, a že tak pozbývám veškerých záruk :o). Člověk žasne. Předal jsem ČOI a budu podávat žalobu. Máte-li podobné zkušenosti napište mi na petr2016@centrum.cz. Společně dokážeme víc

admin
    Správce

Dobrý den Petře,
    nedalo mi to se nevyjádřit k vašemu příspěvku. Já jsem díky bohu neměl naprosto žádný problém jak s firmou Bef, tak ani se samotným krbem. Barva byla vypálena řekl bych tak u třetího zatopení, s tím, že jsem to fakt nechal fajrovat celý den .. podotýkám. že k tmavnutí skla nedošlo. Těžko říct, kde se stala chyba, ale já patřím mezi spokojené zákazníky.

admin
    Správce

Taky mám kolem sebe docela dost známých co mají od firmy bef krb a jsou spokojení včetně bráchy, kdy jsem u něj měl možnost si krb do detailu prohlédnout a vyzkoušet, jak se s takovou věcí pracuje. Hlavně oproti jiným firmám si myslím, že jsou docela dopředu ať už se jedná o stránku designovou či technickou.

admin
    Správce

Vy sám krb od BeF máte?

admin
    Správce

My jsme zase moc spokojeni s krbovou vložkou od firmy BeF – http://www.krby-bef.cz/ Krb máme od nich cca rok a půl, tzn. jednu sezonu a je skvělý! Perfektně funguje, krásně prohřeje celou místnost. Doporučujeme.

admin
    Správce

Dobry den. Mame vlozku optim 8 cp. Vyhrevnost uzasna, ale tim to asi konci. Reklamace podana celkem 8x a nic nevyreseno.Problem se znacnym spinenim skla a neustale se povolujici klickou otevirani dvirek.Pokazde tecnik nasel nejaky problem,spatne vyrobene vnitrni oblozeni vlozky,chybne osazeny tesnici provazec ve dvirkach,spatne vyrobeny deflektor atd. Je fakt ze vzdy technik dovezl novou cast vyrobku,ale problem se nijak nepodarilo vyresit. Sklo stale spinavy po 2 zatopich, klicka se povoli po cca 20 otevreni dvirek.Nikdy nebylo prokazano,ze se topi mokrym drevem a podobny nesmysly,na ktere se zprvu pisemne odkazovali. Po case me prestalo bavit resit zrejme spatne konstruovanou vlozku,ve ktere nefunguje oplach skla a naprosto spatne resene uchyceni klicky dvirek. Sklo si 2x tydne vycistim a kazdy 3. den utahnu imbusem sroubek na klice. Jestli nekdo zvazuje koupi,radeji se poohlidnete u jine firmy,treba aspon uvidite plamen v krbu ☺B)

admin
    Správce

Dobrý den, mám za sebou první topnou sezonu s vložkou Bef Home Aquatic 70 – využívám jako hlavní zdroj vytápění. S výhřevností jsem spokojen, dům je v nízkoenergetickém standardu. Oplach skla u tohoto modelu funguje také dobře – je ale nutné topit naplno. Co mně ale trápí, je kvalita vychvalovaného carconového obložení – buď je životnost velmi krátká a nebo dělám něco špatně. Na reklamaci mi bylo na základě fotografických podkladů odpovězeno, že se jedná o spotřební zboží a že je vše v pořádku. Carconový obklad se ale dál rozpadá a praská – hlavně dno a zadní stěna. Předpokládám životnost max. druhou sezonu, pak nutná výměna.
    Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost? Životnost, údržba, náhrada něčím levnějším a hlavně něčím co vydrží delší dobu. Co já vím, tak v kotlích na pevná paliva jsou různé šamotové prvky, které vydrží roky bez většího poškození – oproti tomu je dle mého názoru carcon nepříliš kvalitní materiál. Přikládám foto stavu při řešení reklamace po necelé topné sezóně, po měsíci dalšího užívání je stav daleko horší, jak se povrch jednou naruší, tak už to pak jede.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 16)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.