Krb vhodný do pasivního domu

Úvodní stránka Fóra Krby a vytápění Krb vhodný do pasivního domu

• Toto téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna proběhla před 3 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Autor
    admin
    Správce

Je velký rozdíl v klasickém krbu a krbu do pasivního domu? dle čeho vybrat krb do pasivního domu? měl by mít jiné vlastnosti? radil vám s tím někdo? nebo to navrhnul rovnou projektant?

admin
    Správce
    admin
    Správce

Krb do pasivního domu většinou splňuje blower door test, vybral jsem do našeho pasivního domu velice kvalitní krbovou vložku od českého výrobce, která má externí přívod vzduchu, díky kterému se dá elektronicky řídit spalování krbové vložky. Ze dřeva zůstává jen minimum popela, opravdu dokáže efektivně spalovat dřevo.

admin
    Správce

Blower door test znamená co přesně? Co je potřeba mít pro napojení externího přívodu vzduchu?

admin
    Správce

Je to zjišťování těsnosti obálky, do pasivního domu je to opravdu velice důležité, podívejte se na krbové vložky od výrobce https://www.krby-bef.cz/cz/pasivni-krbove-vlozky , které tento test splňují. Pro napojení externího přívodu vzduchu tam musíte mít z venku dotáhnutou rouru. Já jsem použil kanalizační KG

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.