krb.kamna

Úvodní stránka Fóra Tipy a rady krb.kamna

• Toto téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna proběhla před 3 roky a 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Autor
    admin
    Správce
    admin
    Správce

Dobrý den, mám zahradní krb, který je vyústěn asi 600 mm nad střechu pergoly. Celkový výška krbu je cca 2600 mm. Mám jej v blízkosti sousedova pozemku (cca 3m)a stěžuje si, že mu všechen kouř jde na jeho dvůr.Je pravda, že jeho dvůr je uzavřen ze 3 stran. V rámci dobrých vztahů uvažuji o prodloužení komínu. Můžete mi poradit,jak bych měl výšku komínu změnit a zda to bude mít vliv na tah komínu, či jeho stabilitu. Díky.

admin
    Správce

Budeme stavět dům svépomocí kvůli finanční úspoře, potřeboval bych poradit, jak mám vybrat dobrou krbovou vložku? podle čeho se vybírá krbová vložka?

admin
    Správce

Podle prostoru, který má krbová vložka vytápět. Také podle toho, zda chcete teplovodní nebo teplovzdušnou krbovou vložku, v tom je potom velký rozdíl. Jaký dům nebo alespoň prostor by měla krbová vložka vytápět?

admin
    Správce

Je to dvoupodlažní dům, kde každé patro má obytnou plochu cca 60 metrů. Asi bych raději teplovodní krbovou vložku. Z jakých krbů bych měl vybírat?

admin
    Správce

Teplovodní krbová vložka bude mít určitě vždy mnohem lepší účinnost. Za sebe a ze svých zkušeností bych doporučil se podívat na krbovou vložku od českého výrobce krbů https://www.krby-bef.cz/cz/katalog-produktu/krbove-vlozky-teplovodni Dělají krbové vložky už hodně dlouho velice kvalitně. Mají vlastní patentovaný materiál, který nahrazuje v topeništi šamot

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.