EUROOKNA TANABYT – nespolehliva firma
Úvodní stránka › Fóra › Okna a dveře › EUROOKNA TANABYT – nespolehliva firma
- Toto téma obsahuje celkem 68 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna proběhla před 3 roky a 7 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
28. 11. 2008 v 8:51 #44684adminSprávce
Proč nevybrali od ,,ruského hotelu“ také zálohy ve výši 100% před dodávkou oken jako od nás ostatních? Já sice okna dostal, bohužel reklamace se nekonají.
28. 11. 2008 v 12:06 #44685adminSprávcePrý ani ten ne, prý od toho cuknul. Ty nasekané dluhy za to nestojí.
28. 11. 2008 v 21:41 #44686adminSprávceDle nezveřejnitelného zdroje je vše v prd… , dělá tam hrstka zaměstnaců které si spolu z halou pronajal nějaký poslanec z Prahy, materiál si platí a zaměstnace (přímo je) taky – má to nějak okaučovaný – dodělávají mu zakázku asi na 10 baráků – co bude s firmou nikdo neví. Bylo mi nepřímo nabídnuto udělat to samé – platit zaměstnancům přímo na ruku a zaplatit si veškerý matariál – no nevím 75% záloha co z těch 25% asi udělají ? Kde je záruka že tam nepřijde exekutor a všechno i s tím zbytkem nezabaví ?! Pokud se pan Tazbírek a jeho povedení synové neproberou a nezačnou něco dělat, mám už celkem slušnou „optiku“ – nebo mám podat trestní oznámení ? Pokud nebudu mýt do vánoc barák s výplněma – dostanou dárek pod stromeček (_):X
Hodně zdaru Tazbírkovi !!!!!!!i29. 11. 2008 v 9:23 #44687adminSprávcePan Tazbírek už nemá s danou firmou nic společného, sice ji přivedl do krachu, ale klidně ho zabijte, ale ve firmě už mu nepatří ani klika od dveří a nemá už ani klíče od budovy. Mladý Tazbírek má zakázáný vstup do firmy, takže jakékoliv jednání už jen s novými majiteli. Je to sice o nervy, ale telefon občas berou. Žaloby si klidně podávejte, jen zaplatíte právníky a tam kde nic není tak ani nic nevysoudíte, vzhledem k tomu že je to s.r.o. tak ani nikoho nezavřou.
29. 11. 2008 v 19:06 #44688adminSprávceDle mého právníka ho mohou odsoudit za zpronevěru nebo nedovolené obohacení ,neboť zálohu na materiál pro mou zakázku použil na něco jiného což je podvod a vté době byl 100% vlastník prokazatelně pan Tazbírek tudíž za to odpovídá – pude bručet!!!
apropó v Jeseníku má barák za několik mega po rekonstrukci která stála 10 000 000 :X30. 11. 2008 v 11:37 #44689adminSprávceZdravím Vás všechny ,kteří máte problém s firmou Tanabyt.Já měla to štěstí,že jsme okna dostaly po měsíci a půl čekání.Jenže mi čekali na plastové.Měla to být okna české výroby,ale po montáži jsme se dozvěděli,že jsou z Polska.Hned po montáži se vyskytl problém se dvěmi okny (kličky byly jinde než jsme chtěli) tak jsme zbytek částky nezaplatili.Asi po půl roce si firma vzpomněla,že jim dlužíme poslední částku ,ale problém s okny neřešila a nabídla pouze slevu z celkové dlužné částky. Vyslala k nám t.j.minulý týden někoho z firmy.Tomu jsme zdělili jaké problémy jsme s firmou měli a on nám oznámil,ale až po zaplacení dlužné částky, že z firmy odchází a že jsme měli podat žalobu.Tak že to je naše odpověd na to co udělat.Lituji dne ,kdy jsem si Tanabyt vybrala.Chtěla jsem ušetřit peníze a stálo mě to spousty probdělých nocí a nervů zda okna budou.
2. 12. 2008 v 17:29 #44690adminSprávceDámy a pánové.
Dnes jsem si dal trochu práce a hledal veškeré informace o firmě Tanabyt. Jelikož jsme se ženou rovněž poškozeni touto firmou jako vy, podělím se s Vámi o tyto informace:
Jakýsi Roman Kalina (dále jen R.K.), nám. Míru 20, Olešnice, v září t.r. „koupil“ společnost Lizard CZ, zapsáno v OŘ 23.9. dřívější majitelé jsou ukrajinci, odtud pramení informace podávaná Tanabytem, že firmu kupují ukrajinci. Tanabyt „koupil“, ale „koupil“ pan R.K. (viz. rodné číslo v OŘ) cca 10.11., a změnil sídlo do Brna, Svatopetrská 35/7 zapsáno v OŘ 13.11..
Na této adrese je cca 40! podnikatelských subjektů (část v likvidaci).
Ještě jedna „zajímavost“ na závěr. Adresa trvalého pobytu pan R.K. je schodná s Městským úřadem v Olešnici, na tuto adresu je panu R.K. doručována i úřední pošta např. Finančního úřadu. Z toho usuzuji, že pan R.K. bude nejspíše člověk bez trvalého bydliště, který je pouze na úřadě veden v evidenci.
Z toho nejspíše vyplývá, že dřívější jednatel Tanabytu vědomě „prodal“ tuto firmu tzv. „bílému koni“, aby společnost poslal potichu ke dnu i se svými závazky. Neboť musel vědět (i přes svá tvrzení), že pan R.K. nikdy žádná okna vyrábět nebude!4. 12. 2008 v 16:56 #44691adminSprávceInformace pro všechny věřitele – Tanabyt je od 3.12.2008 v insolvenčním řízení! Více na portal.justice.cz v sekci Insolvenční rejstřík. Doporučuji nechat si zpracovat přihlášku pohledávky právníkem, protože insolvenční zákon je postavený tak, že když vám soud zamítne více jak polovinu přihlášené částky jako neoprávněnou /třeba dobře nedoloženou/, hradíte zamítnutou částku ve prospěch podstaty. Má se tím zabránit spekulativnímu přihlašování neoprávněných částek, ale může to dopadnout i na poctivé věřitele.
4. 12. 2008 v 20:35 #44692adminSprávceTanabyt už je od 3.12. v insolvenčním řízení. Více na portal.justice.cz
5. 12. 2008 v 21:23 #44693adminSprávcemám info, že okna nemá cca 40 lidí co zaplatili 50-90% zálohu. Pan Tazbírek si asi myslí, že když firmu rychle výhodně prodal bílému koni, že se mu nic nestane(právně).
Mám obavy, že pokud to nechytne do rukou pořádný právník, tak okna a ni peníze už nikdo neuvidí.
P.S. příště budu volit vyhlášenou fy.(;)10. 12. 2008 v 22:28 #44694adminSprávceJen pro zajímavost: mladý Tazbírek, který se tak ochotně vzdal podílu ve firmě, má tu drzost prezentovat na svém webu fotky s bývalých zakázek Tanabytu(zimní zahrady).
http://www.zacatek.cz/website/b5cd75-zdenek-tazbirek-euroeco/
A dle informací dokonce neplatí ani nemocenské a mateřské „svým“ zaměstnancům!!!(což je pěkná zhovadil*st)19. 12. 2008 v 11:59 #44695adminSprávceZdavím,tak jsme na tom všichni stejně blbě.Zaplaceno máme 90% slíbená montáž koncem července a nic se neděje,ani okna ani peníze.Telefony neberou a když náhodou,tak ze sebe dělají chudáčky a vinu hází na zákazníky.:((Kdyby byli všichni jako my obyčejní lidé,tak to tak přece nemohlo skončit !!Tanabyt dělal tak lukrativní zakázky (pro města apod.) najednou nemá nic ???? Kde taková zadlužená rodina,žena na mateřské,2 děti má vzít na nová okna ??? To je jim asi jedno,oni okna mají ,že? Už to chystáme právníkovi a myslím,že kdyby se na to mrkla ČT nebo Nova,tak by z toho byla pěkná reportáž,nemyslíte?
2. 1. 2009 v 22:50 #44696adminSprávceDobrý den,
já měl mít okna v květnu,namontovali mi je až v říjnu,ale nechal jsem si ještě u nich vchodové dveře s tím,že si je nechám namontovat později až udělám podlahu.To jsem zvědavý,jestli je ještě uvidím.2. 1. 2009 v 23:50 #44697adminSprávceneuvidíte, když firma už neni.
3. 1. 2009 v 10:51 #44698adminSprávcePřes svátky jsme se tam byli podívat. Firma je zavřená a kromě topiče tam není jediný zaměstnanec. Všichni dali výpověd a šli na pracák. Odvozili prý i většinu strojů.
Tazbírek je podle mě trochu omezený člověk který měl neuvěřitelné štěstí v podnikání, ale nedokázal řídit prosperující firmu a uhlídat příjmy a výdaje. Žil si jako milionář, ale při tom měl všechno na leasing a nějak si nestihl všimnout, že už se topí v dluzích.
Firmu měl zájem převzít bývalý obchoďák Haman, který si sehnal investora z východu, ale až firmu přepsali na bílého koně aby se vyhli závazkům tak zjistili, že dluhy jsou kolem 29 milionů a chtěli to vrátit Tazbírkovy jenže ten to zpátky už nechtěl.
Čekáme jen do konce ledna jestli dodrží svoje sliby, nebo budou zase lhát jak před tím. Potom začnem své peníze vymáhat a to neoficiálním způsobem protože Tanabyt byl v pronajaté budově a všechno na splátky takže ten nic nemá. Jak oni na lidi, tak lidi na ně!
Jen doufám že jeho přátelé z východu si ho nepodají dřív a nebude se koupat s betonovou botkou na príglu. -
AutorPříspěvky
- Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.