Bohemia Energy – zkušenosti se samoodečtem

Úvodní stránka Fóra Krby a vytápění Bohemia Energy – zkušenosti se samoodečtem

• Toto téma obsahuje celkem 100 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna proběhla před 2 roky a 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 101)
  • Autor
    admin
    Správce

Janino, taky toho využívám, má to svoje plus a nepotřebuju k tomu ani chlapa, teda táta mi to jednou ukázal jak na to a teď jim to do toho jejich systému hážu sama. Aspoň mám přehled jak moc plejtvám 😀

admin
    Správce

Změna je k nim celkem easy, stačí na jejich webovkách vyplnit formulář a oni už se s vámi spojí a vyřídí to pak celý za vás. Dnešní doba je stavěná jen na pár kliknutí a hnedka to běží 🙂

admin
    Správce

Také s nimi máme tuto zkušenost 🙂

admin
    Správce

Teďka u nich změny probíhají jenom online a nebo telefonicky, dodržují, co si vláda nadiktovala, nicméně i tak se to dá zvládnout, aspoň mně to po internetu přišlo rychleji než kdybych musela čekat na obsílku třeba poštou, které teďka co jsem viděla rozbalí co se dá, jestli v tom náhodou nejsou roušky, fakt ujetý..

admin
    Správce

Letos jsem ho prvně využil k tomu, aby k nám nemusel nikdo chodit. Online jsem to pak poslal na Bohemku, tak snad je to všechno v pořádku, když to šlo přes ten jejich webformulář.

admin
    Správce

Elektřina i plyn od nich vychází teď dost dobře, jako dost se mluví o tom, že je teď dobré cenu fixovat, ale mně to přijde jako nesmysl, když to furt klesá, ale to je jen názor laika a třeba to fakt výhodný je.

admin
    Správce

Dobrý den, asi takhle, mám teď nově u Bohemia tarif, u kterýho se mi cena odvozuje podle burzy, takže mám třeba co hodinu jinou. Zajímalo by mě, ti co mají tento tarif, jestli si také děláte samoodečty a případně jak často. Já jsem na to byl zvyklý, ale nevím jestli to bude mít i teď smysl. Do toho tarifu jsem šel hlavně kvůli tomu, že i když se to nějak zprůměruje, tak vyjde za tu burzovku prostě líp. Tak jsem zvědav jestli se něco dozvím, díky

admin
    Správce

Asi tím nic nezkazíte, líp tím upřesníte průběh vaší spotřeby. Předpokládám, že asi ještě nemáte chytrý elektroměr, který by sám rovnou odesílal údaje. Pro přesnost a pořádek, pokud jste na to zvyklý, tak bych v tom pokračoval. Zadávání u BE je zadarmo tak co..

admin
    Správce

Zdravím, máte prosím někdo zkušenost už s těmi novými elektroměry? Někde jsem četl, že už by pak snad nebylo třeba ani dělat samoodečet, jak ty data z toho odchází samy, ale úplně nevím co je na tom pravdy, zkušenost s tím nemám. Zatím dělám samoodečet pravidelně a vyúčtování mám u BE v pořádku.

admin
    Správce

Taky už jsem tuhle informaci zaznamenal, ale zatím mám klasický digitální, ovšem pokud bych dostal třeba od distributora nějakou výzvu a možnost mít tenhle novější, tak bych si o něj asi řekl případně pokud by byl za nějaký rozumný peníz. Protože pak by se asi dalo uvažovat i o tom, že bych přešel na tarif právě podle velkoobchodní ceny, kde by se dobře zaznamenávalo v kolik v danou dobu jsem odebral a za kolik. Ten Bohemky tarif se mi líbí, ale zatím mám klasicky pevnou cenu.

admin
    Správce

Očekávám, že nějaká taková výzva k nám dorazí od distributora, abychom si udělali odečty sami, když to v lednu takhle udělala i vodárna. Jednou už jsem to u Bohemie dělal přes ten jejich formulář a vyúčtování pak bylo celkem rychle, takže bych se nedivil, kdyby to v květnu dopadlo stejně.

admin
    Správce

Hynku, akorát minulý týden jsem o tom četl článek, že aktuálně jsou instalovaný jen v některých vybraných městech na testovačku a postupně by se to mělo rozšířit dál, ale bude to nějak omezený podle spotřeby. Jistý to pak mají ty, co maj fve a elektromobily. Takže dokud ho nemáte instalovaný jsou samoodečty na vás.

admin
    Správce

Jirko, co jsem se dočetl tak ty elektroměry by měly být zdarma, jenže když jsem pak pokračoval dál, tak jsem zjistil, že nám to pak napařej v poplatku za distribuci, takže ono to tak úplně zadarmo nebude.

admin
    Správce

No výborně, tak díky za info, náhodou nevíte na jakých stránkách byl ten článek, rád bych si ho taky přečetl, ať si o tom můžu udělat svůj obrázek. Ještě letos opět budu pokračovat v samoodečtech, nic jiného jsem ani v plánu neměl, Bohemka pak mnohem rychleji posílá vyúčtování.

admin
    Správce

free online dating sites
    local single

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 101)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.