Židle a stoly

Kovová elegance

Trh zaplavilo nepřeberné množství kvalitních materiálů, které v čase prodělaly obrovské změny. Stejně tak, jako se plast proměnil v elegantní hularo imitující nejrůznější přírodní materiály, také kov zcela změnil své vlastnosti, a tak i využití. V současné době patří vůbec k neoblíbenějším. Nejenže je výborně tvarovatelný a skvěle si rozumí s aktuálními trendy v architektuře, ale je zároveň snadno kombinovatelný s ostatními materiály. Kovové zahradní sestavy tak v sobě spojují vlastní přednosti s výhodami jiných materiálů.

Osvědčenou kombinací je například teak a ušlechtilá ocel, které společně tvoří extrémně odolný pár. Kromě nerezu je možné pořídit také nábytek z hliníku, který působí velmi vzdušně, subtilně a nabízí celou řadu stylů – elegantní, romantický, extravagantní, retro, se vzory ve výpletu a podobně. Zákazník může vybírat také z několika odstínů – stříbro, antracit, grafit, šampaňské, karamel či káva. Aby židle nebyly příliš tvrdé a ergonomicky se přizpůsobily křivkám těla, hliník většinou tvoří pouze kostru, která je doplněna výpletem či dřevem.

Z praktického hlediska se nemusíme obávat údržby nábytku. Výrobci materiál obohatili o takzvaný efekt lotosového květu. Speciální lak se strukturou, ve které se na každém centimetru čtverečním nachází sto tisíc nanokrystalů, vytváří reliéf, na němž se neudrží žádné nečistoty. Díky novým technologiím už není třeba řešit ani problém s „tepelnou pohodou“. Díky aplikaci práškové plastové barvy je posezení v nábytku z kovu za každých okolností příjemné. Kovový zahradní nábytek už dávno není těžký, neskladný, nekoroduje, nepálí, ani nestudí.

Zdroj foto: Kettler

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *