Úložné prostory

Inspirace pro skříň podle místností

U inspirace pro skříň se nebojte barev

Obor „vestavěné skříně“ doposud nezřídila žádná vysoká škola na světě. Vždyť to také není žádná velká věda. Existuje ale pár pravidel, která nám mohou pomoci s úložným prostorem v bytě. Své triky mají i bytoví designéři a výrobci nábytku na míru. Nechme se inspirovat jejich realizacemi.

 

Inspirace pro skříně do kuchyně

Je potřeba maso na grilu otočit na druhou stranu, ale teď ne, brambory se začaly vařit a nadskakuje poklička. Taky musíme hlídat zeleninovou směs – potřebuje přisolit, ale kde je sůl? Do toho se hosté dožadují pití…v kuchyni někdy zažíváme opravdu hektické chvíle. Aby se je podařilo vyřešit, je potřeba mít praktické vybavení. Třeba sklopná dvířka skříněk, plnovýsuvné koše do rohových skříněk nebo hodně nezvykle vypadající rohové šuplíky. Inu, podívejte se sami, jak tyto vychytávky vypadají.

Fialový výsuvný šuplík do kuchyně, Stylishrooms

Systém vyklápěcích dvířek, Stylishrooms

Plnovýsuvná rohová kuchyňská police, Stylishrooms

Bílá vyklápěcí dvířka, Stylishrooms

 

Skříň do ložnice

To v ložnici má být na rozdíl od kuchyně klid, tady by se nic divokého odehrávat nemělo (no, něco přece jen ano; autor textu do monitoru spiklenecky mrknul okem). Ač to bytoví designéři příliš nedoporučují, z prostorových důvodů bývají součástí českých ložnic šatní skříně. Inspirací pro skříně do ložnice, šatní skříně nebo malé komody vám mohou být i tyto snímky.

Vestavěná šatna – dřevo dekor, Stylishrooms

Černobílá vestavěná komoda, Stylishrooms

 

Skříň do obývacího pokoje

A co inspirace pro vestavěné skříně do obývacího pokoje? Ta záleží na tom, jak vlastně místnost využíváme. Velký trend představují malé byty a garsonky, jejichž prodej se bouřlivě rozvíjí. Obývací pokoj v minibytech pak plní částečně i funkci pracovny, jídelny nebo ložnice. Úložné prostory zde pojímají předměty dosti odlišných funkcí. Pro lepší orientaci je třeba tedy velmi dobře skříně strukturovat, například různými koši či více policemi. Mimochodem, mezi skříně do obýváku patří také obývací stěny, tak se jimi pokochejte.

Nízká moderní obývací stěna, Stylishrooms

Stylová nízká obývací stěna, Stylishrooms

 

Skříň do koupelny

Tady se bez velkých řečí vrhneme na skříně do koupelny. Inspirace pro hezký design je zde také důležitá, nezapomínejte ale, že do místností se zvýšenou vlhkostí musíte věnovat větší pozornost použitému materiálu nábytku.

Vestavěná skříň pod umyvadlo realizovaná na míru, Stylishrooms

Trojkřídlá vestavěná skříň do chodby, Stylishrooms

 

Skříň do podkroví

Šikmina. Co s ní? Siláci tam snaží nacpat i to, co se tam nevejde, manželé si nad debatami o tom vyhrožují rozvodem. Úvahy o tom, co dostat do šikminy jsou tak staré jako podkrovní vestavěné skříně samy. Dobře se tam hodí měkčí dobře tvarovatelné věci jako polštáře, vzhledem k výšce tam můžete také umístit třeba málo používané sezónní věci jako nafukovací lehátka. Populární je nyní umístit do šikmé sekce knihovnu. To bychom měli praktickou stránku, inspiraci pro vzhled vestavěné skříně do podkroví vám poskytnou následující fotky.

Skříň s posuvnými dveřmi do podkroví s oranžovými prvky, Stylishrooms

Skříň se zrcadlem do šikminy, Stylishrooms

 

Skříň do dětského pokoje

Málem bychom zapomněli na naše nejmenší. U nábytku do jejich království musíme mít na mysli klíčová slova barvy, zábava, nápad. A pokud se žádný nedostavil? Pomohou odborníci nebo třeba tyto ukázky:

Stěna do dětského pokoje s věstavěnou skříní s polepem, Stylishrooms

Řešení úložného prostoru do dětského pokoje – žlutá barva, Stylishrooms

 

Na tvorbě textu se podílela společnost Stylishrooms, výrobce vestavěného nábytku na míru. Ve fotogaleriích na stránkách firmy můžete najít spoustu inspirace pro vestavěné skříně.

Na tvorbě textu se podílela společnost Stylishrooms , výrobce vestavěného nábytku na míru. Ve fotogaleriích na stránkách firmy můžete najít spoustu inspirace pro vestavěné skříně.

Prohlédněte si další články na téma inspirace skříní:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *