Úložné prostory

Jak správně čistit nábytek, aby zůstal i nadále lesklý?

Pozor na foliová dvířka

Foliová dvířka jsou velmi oblíbená. Jsou levná, mají dlouhou životnost a na trhu je jich velký výběr. Tato dvířka bývají při nákupu překryta ochrannou folií, která brání jejich poškození při přepravě a následné manipulaci či montáži. Folii bychom neměli odstraňovat do doby, než bude vše na svém místě. Po odstranění folie povrch alespoň měsíc nijak nemyjte. Pro běžné čištění používejte teplou vodu s jemným hadříkem. Vyhýbejte se přípravkům s aromatickými uhlovodíky, ketony, estery a alkoholem nad 25 %. Poškodit nábytek lze i octem či abrazivními složkami.

Jak správně čistit nábytek, aby zůstal i nadále lesklý?

Jak ošetřit akrylátový povrch?

Akrylátové povrchy jsou nejen krásně lesklé, ale zároveň vysoce odolné. I takto ošetřený nábytek je pokryt ochrannou folií, kterou je doporučeno odstranit ve chvíli, kdy je vše kolem hotovo. Poté, co folii odlepíte, povrch naimpregnujte s pomocí bavlněného hadříku s antistatickým přípravkem Pronto. Tento přípravek nechte 14 dní vytvrdnout. Povrchy akrylátu jsou pórovité, takže se přípravek dostane opravdu všude a všechny póry uzavře. Díky tomu je povrch odolnější. K běžnému čistění užívejte také bavlněný hadřík spolu s Prontem. Vyhněte se přípravkům na bázi alkoholu či rozpouštědel, ale i saponátům.

Jak správně čistit nábytek, aby zůstal i nadále lesklý?

Stříkaný lak a jasná pravidla pro údržbu

Lakovaná úprava nábytku se používá tam, kde je nábytek namáhán vlhkem či vysokými teplotami. Pokud chcete čistit takovýto nábytek, bude vám k tomu stačit houbička či hadřík s mýdlovou vodou nebo saponátem. Tak jako u všech povrchů, i zde nesmíte používat abrazivní prostředky, jež by povrch poškrábaly. Dále se vyhněte čističům s alkoholem či rozpouštědly.

Jak správně čistit nábytek, aby zůstal i nadále lesklý?

Zdroj: pixabay.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *