Typové domy

Čistý, moderní styl

Luxusní dům

Tentokrát si půjdeme prohlédnout realizaci nově postaveného rodinného domu v jižních Čechách. Dům si dala navrhnout a následně zrealizovat rodina známého hokejisty Tomáše Vaka.

Obklad za linkou je pochopitelně také skleněný. Velmi pěkně vypadá i hra světel na horních skříňkách.

 

Návrh a realizace

Protože manželé Vakovi chtěli dům komplexně a profesionálně vyřešit a času se opravdu nedostávalo, obrátili se při jeho realizaci na odborníky. Návrhu se zhostil zkušený architekt ing. arch. Petr Šíma, který při řešení interiéru doporučil i změnu dispozice, a tak došlo dokonce i na bourání příček. Následné vizualizace prostoru vytvořil ateliér 3D architects. Klíčovou záležitost, tedy realizaci nábytku na míru, provedlo studio Fesl.

Prostorná koupelna navazuje přímo na ložnici, je oddělena pouze příčkou. V přízemí domu se nachází ještě jedna.

 

Velký bazén u domu se stal splněným přáním. Sportovně založená rodina jej bohatě využije.

 

NEREZOVÁ digestoř nad sklokeramickou varnou deskou je vestavná, takže neruší linii horních skříněk.


Podle přání

Hlavním požadavkem ze strany zadavatelů byl především moderní a čistý styl. To se týkalo jak exteriéru, tak samozřejmě i interiéru. Proto se zde objevují nedekorativní, skoro až strohé materiály a struktury. Důraz se klade především na vysokou kvalitu a jednotu moderního až futuristického stylu. Výrazné barvy jsou potlačeny, aby mohla vyniknout kombinace skla v několika podobách a probarvené dýhy z exotické dřeviny tinti bolivar na kuchyňské lince a tinti madona maser, kterou najdeme na panelu za televizí. V celém interiéru je z praktických důvodů použita keramická, rektifikovaná dlažba italské značky Caesar. Zvolen byl velmi jemný béžový dekor, díky kterému vynikly jednotlivé solitéry vyrobené na míru. Ložnice v horním patře je místem oddechu, dominuje jí luxusní postel počalouněná kůží v krémovém a čokoládovém odstínu. Největší předností domu je slunečná terasa s krytým bazénem. Zastřešení bazénu sice architekt Petr Šíma z estetických důvodů nedoporučil, manželé se pro něj však z praktických důvodů rozhodli a již nyní se těší na relaxaci u vody.
 

Na první pohled je patrné, že Vakovi mají rádi vzdušný prostor bez zbytečných ozdob.

Foto: Barakuda Press

Zdroj: Náš útulný byt

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *