Tipy a rady

Srubové bydlení je stále oblíbenější. A my vám dnes řekneme, proč

Ačkoliv se v naší republice nevyskytuje tolik srubů jako v jiných zemích, poptávka po nich i tak oproti dřívějším dobám stoupá. Mnoho lidí dává při stavbě svého domova přednost dřevostavbě či právě srubu. Jestliže i vy patříte k těm, co se nad jeho stavbou rozmýšlí, jistě budete chtít vědět, proč je srubové bydlení fajn.

Vzhled srubu poutá pozornost okolí

Jestliže rádi budíte dojem, srub je tím pravým bydlením pro vás. Vzhledem k tomu, že má naprosto osobitý vzhled, tak jej nejspíš neumístíte do zástavby řadových domků. Pro srubové bydlení je ideální kraj města či obce, dále pak tam, kde budete mít větší soukromí.

Životnost srubu je velká

Trápí vás otázka, jak velkou životnost bude srubové bydlení vlastně mít? V tom případě vás uklidníme. Kvalitní srubové bydlení totiž vydrží tak dlouho, že v něm budou moct žít i další generace po vás. K tomu, aby se výdrž srubu co nejvíce prodloužila, je třeba dům vhodně chránit. A to jak zvenčí, tak i zevnitř. A to například nátěry, které dřevo ochrání a dodají mu ještě krásnější vzhled.

Srub neshoří při první možné příležitosti

Mnozí z nás si myslí, že je srub k náchylnější ke shoření. To není ale tak úplně pravda. Ano, dřevo jako takové je dobře hořlavý materiál, avšak dřevěná konstrukce ve srubu je dle testů Státního výzkumného ústavu dřevařského odolnější před ohněm delší čas než konstrukce z železobetonu. Zatímco se konstrukce z železobetonu začne deformovat, ta dřevěná bude ještě chvilku odolávat.

Dřevo je zdraví prospěšné

Jestliže bude vaše srubové bydlení postaveno opravdu kvalitně a tak, jak by mělo být, bude i prospěšné pro vaše zdraví. Jestliže bude srub opatřen pouze přírodními nátěry, kam patří třeba dřevitý olej či včelí vosk, budou dřevěné stěny dýchat, a tím uvolňovat více kyslíku do interiéru. Skrze to bude v interiéru více regulovaná vlhkost vzduchu.

Zdroj: pixabay.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *