Tipy a rady

Sanace zdiva zbaví stavbu vlhkosti a prodlouží její životnost

Pronikání vlhkosti je časté ve starších objektech, potrápit ale může i majitele novostaveb

S nadměrným vlhnutím stavby se nejčastěji setkáváme u chalup zděděných po babičkách a dědečcích i u starších činžovních domů. Objevit se ale může i u nově postavených budov. V drtivé většině případů je příčinou špatná izolace zdiva. Situaci bychom rozhodně neměli podceňovat. K sanaci zdiva je třeba přikročit do nejdříve.

Sanaci zdiva správně provede jen odborná firma

Realizaci sanace zdiva bychom měli svěřit výhradně zkušeným profesionálům. Jedná se totiž o poměrně náročný proces, při kterém je třeba precizně dodržet pracovní postupy. Základním předpokladem při sanaci zdiva navíc je správné posouzení stavu stavby a přesné odhalení příčiny vzlínání vody do objektu. Jedním z na slovo vzatých odborníků, na kterého se můžeme obrátit, je František Hróz. Jeho firma realizuje sanace zdiva nejen u soukromých objektů, ale také u veřejných budov a za dobu své působnosti si vybudovala skvělé reference. Jak při své práci postupuje?

Sanace zdiva zahrnuje několik kroků

První fází je měření vlhkosti zdiva a stanovení nejvhodnější metody jeho sanace. Následovat může kupříkladu podřezání zdiva řetězovou pilou, případně diamantovým lanem. Dalšími používanými metodami jsou elektoosmóza či narážení nerezových plechů. Velice účinná je chemická injektáž zdiva, která zvyšuje jeho odpudivost vůči vodě.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *