Tipy a rady

Rekonstrukce ložnice. Jak na to?

Komfort na prvním místě

Pokud máte tu možnost, určitě zvažte mít hned vedle ložnice koupelnu. Je to velmi praktické a oceníte to nejen v produktivním věku, ale i ve stáří. Nejenže budete mít do koupelny blízko, ale nebudete rušeni dětmi, nebudete se o koupelnu dělit.

Kromě toho je výborné mít v ložnici dostatek úložných prostorů. Nikoli však pod postelí, ta by měla být vzdušná a nemělo by pod ní nic zůstávat, aby mohla matrace dýchat, větrat. Velmi hezké a praktické jsou vestavěné skříně, které díky modernímu designu skvěle zapadnou do ložnice moderní i venkovské.

Určitě se zamyslete nad kvalitní postelí. Nejenže by měla být pevná, nevrzající, ale měla by mít matrace, pokud možno na míru vám i vaší drahé polovičce. Lepší je pořídit matrace dvě než jednu velkou. Bude se vám lépe převlékat, budete moci zvolit pro každého matraci jinou a nebudete pociťovat každý pohyb vašeho partnera.

Jestliže vás už teď „děsí“ představa, kolik to bude stát, a to jsme ještě nemluvili o všem, můžete využít nebankovní půjčky. Jde o rychlý způsob získání peněz, a to i pro ty, kterým banka úvěr neschválila. Jsou téměř stejně výhodné, jako bankovní půjčky. Záleží samozřejmě na tom, kolik peněz a na jak dlouho si chcete půjčit. Napoprvé si můžete půjčit kupříkladu 7 000 Kč, pro stálé klienty je tady pak až 19 000 Kč během pár minut.

Vezměte rekonstrukci z gruntu

Abyste byli skutečně spokojeni, nerekonstruujte „jen“ stylem koupí nové postele či pořízením jiných skříní. Za výměnu stojí i koberec, ve kterém se drží roztoči, nebo má nevyčistitelné skvrny, příp. je na frekventovaných místech sešlapaný.

Příjemný pocit v ložnici vám navodí vhodná výmalba. Je lepší použít uklidňující barvy, jako je béžová, zelenkavá, světle modrá, smetanová. Jen málokomu lahodí agresivní syté barvy, např. červená, růžová, fialová. Při těchto se relaxuje hůře.

Určitě pokoj doplňte i obrazy a svítidly. Obrazy mohou být velké i malé, velmi hezky působí téma květin, přírody, detailů rostlin… Co se týče světel, nemusíte mít jedno centrální světlo, můžete mít dvě lampičky po stranách postele a jednu velkou lampu v protilehlém koutě ložnice.

Ať už chcete rekonstruovat ložnici malou či velkou, pamatujte na to, že s méně vybavením uděláte víc. Nepřeplácejte prostor zbytečně nábytkem či doplňky, abyste se v ložnici necítili stísněně. Na internetu najdete mnoho fotografií moderních ložnic, které vám určitě přijdou vhod. Podívejte se na ně, než se pustíte do díla, možná objevíte prvky, které jste doteď neznali.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *