Tipy a rady

Chyby, které děláme při sprchování

Pří sprše používáme až moc teplou vodu

Horká sprcha je něčím, na co se někteří z nás těší jako na pomyslnou třešničku na dortu. Zejména ve chvílích, kdy máme sprchový kout s masážními tryskami, máme tendenci nechat své tělo bičovat teplejší vodou, než jakou bychom použili na běžné mytí. Sprcha je místem, kde se myjeme, ale i relaxujeme. Ale víte o tom, že příliš horká voda našim tělům dobře nedělá?

Při sprchování horkou vodou ze sebe totiž nesmyjeme jen nečistoty, ale také přirozený ochranný film kůže. To pak vede ke zbytečnému vysušování. V případě, kdy trpíte na nestálý krevní tlak, není horká sprcha také nejlepším nápadem. Mohou vám hrozit nevolnosti, občas může dojít i k omdlení. Ideální teplota vody při sprchování by se měla pohybovat kolem cca 31 – 32 °C.

Sprchujeme se příliš často

Dalším důvodem, proč je naše pokožka vystavována extrémní zátěži při sprchování, je situace, kdy se sprchujeme až moc. Taková pokožka nejen že vysychá, současně je však náchylnější na ekzémy a další kožní problémy. Ačkoliv se po sprše pocitově cítíme dobře, naše pokožka mluví jinak. Pokud se však chcete i nadále sprchovat často, snažte se teplou vodu střídat s vlažnou, abyste pokožku zbytečně nevysušovali horkou vodou.

Zanedbáváme důkladné opláchnutí

Je přirozené, že občas chceme trochu šetřit. Ať už časem nebo vodou, kterou použijeme při sprchování. Proto se velmi často stává, že vběhneme do sprchy, kde se rychle umyjeme a jdeme ven. Při takové rychlé sprše se ale neumyjeme opravdu pořádně, nemluvě o tom, že se pořádně neopláchneme. Při takovém zacházení pak pokožka opět vysychá, ale také ztrácí svoji přirozenou vitalitu. Řešením je buď delší doba strávená ve sprše, nebo sprchová hlavice s regulovatelným proudem vody. Když budete spěchat, použijete silnější proud, který vám umyje rychleji.

Chyby, které děláme při sprchování

Zdroj: pexels.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *