Tipy a rady

Chcete mít supermoderní dům? Hitem je hliníková střecha i fasáda

Hliníkové systémy PREFA jsou vhodné jako pro rekonstrukce tak i novostavby

U novostaveb, zejména těch, jejichž investoři si potrpí na hypermoderní a neotřelý design, jsou hliníkové systémy vždy vítaným řešením. Jednoduchá minimalistická stavba dokáže díky fasádnímu systému získat zcela inovativní design. Navíc objekty se mohou díky kombinaci sladěné hliníkové střechy a hliníkové fasády proměnit v jednolitý blok. V kombinaci s prosklenými plochami pak vypadají skutečně úchvatně a jsou bezúdržbovým řešením, co se týče střechy i fasády současně.

Avšak unikátním řešením jsou i pro rekonstrukce. Hliníková krytina je lehká, a proto se hodí i na starší domy, jejichž krov již staticky není vhodný pro těžké střešní krytiny. Hliník přitom dokáže esteticky nabídnout i řešení pro starší a historické zástavby. PREFA nabízí vkusné barevné provedení svých hliníkových střech, takže vždy perfektně zapadnou do krajiny a nenaruší ani genius loci místa.

Pro rekonstrukce se stále častěji používají i fasádní systémy PREFA. Ne každý starý dům má historickou hodnotu, a tak investoři rekonstrukce vítají spíše adaptaci domu na modernější, než aby lpěli na starém vzhledu. Ale i u historických staveb se setkáváme s inovativním přístupem architektů, kteří třeba, když je zapotřebí vytvořit k historickému stavení přístavbu, preferují „přiznané“ moderní řešení než napodobování původní stavby.

Pro a proti hliníkových systémů

Těch „pro“ nasbíráme celou řadu. Je to například bezúdržbovost, skvělé mechanické vlastnosti, nízká hmotnost. PREFA své systémy nabízí v několika barevných odstínech, povrch P.10 je stálobarevný se zárukou 40 let. Prvky mají unikátní design. Hliníkové krytiny mají neuvěřitelnou životnost a jsou vhodné i do extrémních podmínek. Hliníkové systémy PREFA jsou navíc ekologické. Vyrábí se totiž z recyklovaného hliníku a díky své dlouhé životnosti získávají body i v souvislosti s trvale udržitelným rozvojem. Záruka na mechanické vlastnosti produktů PREFA je 40 let.

Jako nevýhoda se uvádí v podstatě jen cena. Jenomže ta je velice diskutabilní, protože vzhledem k životnosti a bezúdržbovosti, kterou krytina PREFA nabízí, jsou tyto výrobky naopak ve srovnání cena/výkon výhodnými.

Servis PREFA vám umožní si střechy i fasády z hliníku snadno představit i získat několik cenových nabídek

Pojďte se podívat, co vás čeká, když se rozhodnete pro hliníkovou střechu PREFA. Určitě vás zajímá, jak bude vaše nová střecha vypadat, i kolik vás bude stát, a to nejen materiál, ale jaká bude cena i za montáž. Jak na to? Na webových stránkách firmy PREFA Aluminiumprodukte si můžeme bezplatně objednat fotomontáž střechy, stačí nahrát fotografii objektu a vybrat si model a barvu krytiny, do několika dní obdržíte fotomontáž svého domu. Díky nové nabídkové platformě získáte cenovou nabídku od realizačních firem z vašeho okolí. Veškeré zadávání údajů je snadné a nezabere moc času. Po odeslání veškerých podkladů je pak již vše na zákaznickém servisu firmy PREFA, který pro vás vše zařídí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *