Stavba

Víte, kde lze využít svařované sítě a plechy?

Ať už jde o svařované sítě nebo plechy, v obou případech lze hovořit o hutním materiálu, jehož výroba probíhá trochu odlišnými způsoby.

Svařované sítě a jejich použití

Nejprve si pojďme představit tento stavební doplněk, jež je vytvořen z žebírkovaného drátu příslušného průměru. Jednotlivé dráty jsou k sobě přichyceny bodově tak, aby vytvářely dostatečně pevnou a stabilní síť.

I díky tomuto tvaru mají svařované sítě poměrně široké možnosti užití. Není to pouze stavebnictví, jak by si mohl někdo myslet. Tento speciální drátěný program lze aplikovat také v zemědělství a chovatelství při tvorbě nejrůznějšího oplocení. Svařované sítě můžete kromě zpevnění podlahy upotřebit i při tvorbě pergol a kdekoliv jinde v exteriéru, kde je třeba docílit potřebné odolnosti vůči povětrnostním podmínkám a k zesílení stability.

Vsaďte na ty správné plechy

Přesuneme-li se k druhému zmíněnému hutnímu materiálu, také vám přineseme několik praktických informací. Plechy jsou vyráběny válcováním za tepla nebo za studena, v závislosti na požadovaném výsledném produktu.

Plechy bývají obvykle opatřeny pozinkovanou vrstvou, takže nereziví. Velice často jsou aplikovány při realizaci nejrůznějšího opláštění budov, zahradních domků a podobných nemovitostí. Slouží i při tvorbě stěn a v libovolných oblastech průmyslového odvětví.

Nepodceňujte význam svařovaných sítí a kvalitních plechů, s nimiž můžete vytvářet hotové divy. Navíc jejich pořizovací náklady celé stavební dílo nikterak nezdraží.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *