Postele a matrace

Vybíráme rošt do postele

Nejprodávanější jsou lamelové rošty

Než půjdete do prodejny, nebo na stránky e-shopu, nezapomeňte změřit stávající rozměr roštu. V případě, že kupujete rošt do nové postele změřte její vnitřní rozměr. Pro dvojlůžko širší než 140 centimetrů je nutné pořídit dva rošty. Nejprodávanější jsou lamelové rošty, které jsou vyrobeny z dřevěných lamel. Lisí se od sebe výškou, šířkou a uložením lamel. 

Rošty vyrobené v České republice

Z nabídky českého výrobce matrací a roštů Tropico můžete vybírat z pevných a polohovacích roštů. Nabízí také rošty s výklopem, díky kterým získáte úložný prostor pod vaší postelí, a navíc usnadní úklid. Rošty jsou vybaveny plynokapalinovými vzpěrami. Manipulace je tedy snadná. Na stejném principu vzpěr fungují dveře od kufru automobilů.

Jaký zvolit rošt?

Při výběru roštu platí pravidlo, že rošt musíme vybírat ke konkrétnímu typu matrace. Některé rošty totiž nejsou vůbec vhodné pro určité typy matrací. Na polohovatelný rošt neumisťujte pružinové matrace. Na tento typ se naopak hodí pěnová matrace, která se roštu dokonale přizpůsobí.

Hlavním přínosem roštů je jejich prodyšnost. Matrace větrá, snižuje se riziko plísní a pomáhá s bojem proti roztočům. Matrace jsou často vyrobeny větracími mřížkami v potahu. Pokud však tuto matraci umístíte na pevný rošt bez možnosti proudění vzduchu, tak tyto větrací mřížky jsou naprosto zbytečné, protože lůžko bez lamelového roštu stejně nemá možnost dýchat.

Spěte zdravě, vždyť ráno dělá den.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *