Pohovky a křesla

Pohovka z palet

Pohovka je nedílnou součástí obývacích pokojů. Dnes seženete nepřeberné množství druhů a materiálu, díky tomu vám skvěle zapadne do celého stylu interiéru.

Pořídit si novou pohovku, když už ta stará doslouží je však někdy velmi finančně náročné. Stejné to je i v případě, že si zařizuje mladý pár nový byt a nemá na kvalitní pohovku dost peněz.

Pohovku však potřebujeme, zvláště pro usazení návštěvy a pro pohodlí při sledování filmu v televizi nebo jenom tak pro relaxaci. Pohovka nemusí stát tisíce, aby splnila svůj účel. Pokud máte volné odpoledne, a nějakých pár stovek v peněžence, můžete si pohovku vyrobit sami doma a ušetříte spoustu peněz.

pohovka-z-palet

Pohovka z palet je v poslední době velký hit. Její pořizovací cena je velmi nízká. Pokud máte doma palety, ušetříte ještě více peněz. Pokud ne, nevadí. Palety se dají sehnat okolo 100 Kč, což není moc. Záleží však, jak velkou pohovku chcete. I tak však při součtu hodně ušetříte.

Matrace na pohovku se dají sehnat velmi levně. Nejedná se o postel, kde záleží na kvalitě matrace. Obyčejná pěnová matrace pro pohodlné posezení určitě postačí. A co se týče doplňků na pohovku, tak polštářky si můžete ušít i doma. Výplň do polštářků vás pak vyjde na 90 Kč za 500g.

A jak na sestavení pohovky z palet?

Nejprve si rozmyslete, v jakém tvaru pohovku chcete. Poté si připravte požadované množství palet. Můžete je dopředu natřít libovolnou barvou nebo ponechat přírodní vzhled. Záleží čistě na vás.

Když máte palety přichystané tak je poskládáte na vyklizené místo, kde chcete umístit pohovku. Nejprve jednu řadu. Jednotlivé palety k sobě dobře připevněte, aby se vám pohovka nehýbala. Když máte první řadu hotovu, sestavte stejným způsobem i druhou řadu. I tu nezapomeňte dobře připevnit. Místo šroubů nebo hřebíků můžete také použít kvalitní lepidlo.

Na základ pohovky položte matrace, na které „oblečete“ prostěradlo požadované barvy.

Pohovku doplňte o polštářky a máte hotovo.

pohovka-z-palet

Takové pohovky je nejlepší umístit poblíž stěny, aby stěna působila i jako opěradlo. Díky polštářkům vás nebude chladit na záda a budete mít pohodlné sezení.

Pohovka z palet vás takto vyjde od 0 Kč, záleží na její velikosti, výšce a dostupnosti materiálu. Pokud totiž máte všechen požadovaný materiál k dispozici zdarma, například palety za odvoz, nevyužitou matraci ze staré postele a kupu přebytečných polštářků, cena pohovky tak bude velmi nízká. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *