Podlahy a schody

Kusové koberce jako nový hit v domácnostech

Koberce přes celou místnost už sice tolik neuvidíte, zato kusové koberce jsou populárnější než kdy dříve. Všechny v současné době populární podlahové krytiny jsou totiž studené. V létě to nevadí, v zimě je ale příjemnější stoupnout si na teplou zem, obzvlášť když vylezete po ránu z postele.

Kusový koberec do libovolné místnosti

Kusové koberce se hodí opravdu kamkoliv, posuďte sami:

  • koupelna – malý kobereček je praktický aspoň před sprchový kout nebo vanu,
  • dětský pokoj – praktické jsou například koberce s motivem silnic,
  • ložnice – dejte si kusový koberec k posteli, ať ráno vstanete do měkkého,
  • obývací pokoj – před sedací soupravu se určitě bude hodit.

Tomu, že se používají do všech místností, jsou přizpůsobené i vzory kusových koberců. Najdete barevné kousky vhodné do dětského pokoje, jednobarevné koberečky i klasické kusové koberce v přírodních barvách.

Proč si vlastně pořídit koberec?

Příjemný došlap a teplo od nohou jsou velkou výhodou, ale co dál? Koberce obecně velmi dobře udržují teplo i akustiku a také dobře tlumí hluk. Pokud bydlíte v bytě a máte pod sebou hlučné sousedy, tímto způsobem si můžete zajistit větší klid.

Proč si pořídit kusový koberec?

Dává vám mnohem větší možnosti. Koberec položený po celé ploše místnosti jen tak snadno nevyměníte. Když se zničí, nebo se vám přestane líbit, raději ještě dvakrát zapřemýšlíte, zda se vám chce vystěhovávat všechen nábytek. Ten kusový vyměníte snadno. Pokud navíc investujete třeba do kvalitního perského koberce, investujete své peníze do něčeho, co si uchovává hodnotu i po dlouhých desítkách let.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *