Osvětlení

Osvětlení v dětském pokoji vybírejte s ohledem na věk dítěte

Jedno až dvě centrální svítidla jako základ

V každém případě si dětský pokoj zaslouží centrální světlo. Jestli disponuje větší plochou, klidně i dvě. Pro nejmenší děti se nebojte zakoupit svítidla s ryze dětskými motivy. Hodně oblíbená jsou především zvířátka. Klidně se může jednat i o závěsné modely, jež dokážou dát dostatek světla. V pokojících starších dětí si již najdou své místo LED panely, které jsou elegantně integrovány do stropu místnosti. Puberťákům na celkovém designu svítidel až tolik nezáleží.

Menší lampy jako elegantní a funkční doplňky

V každém případě je nezbytné do dětského pokoje instalovat také lampičky. Jedna by měla být u postele. Malé děti milují své animované hrdiny a zvířátka. Proč jim tedy nedopřát prosvětleného myšáka Mickeyho anebo žábu či jiného obyvatele lesa, případně divoké přírody. Určitě se vyplatí pořízení lampy ke stolu. Dítě musí na domácí úkoly dokonale vidět a neničit si zrak. Umístění tohoto svítidla je třeba řešit v závislosti na tom, zdali je dítě levák či pravák.

Malá netradiční svítidla

I v dětském pokoji se mohou uplatnit menší bodovky, jež se zapínají ve večerních hodinách. Především malé děti se po tmě bojí. Nechcete-li do nich investovat, můžete si zakoupit jenom malé bodovky, které se zapínají připojením do zásuvky.

Vybavení dětského pokoje svítidly může být hračkou. Na profisvitidla.cz jich nabízejí spousty.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *