Ostatní

Barev v interiéru se bát nemusíte

Barvy nejen na stěnách

Pokud se nechcete pouštět rovnou do barevné výmalby a bílá se vám stále zdá jako lepší varianta, můžete vnést trochu barev do interiéru v podobě barevných doplňků a dekorací – například textilií či barevného zdobení na stěny. Chybu neuděláte ani s barevnou tapetou.

Barev v interiéru se bát nemusíte

Bílou vždy kombinujte

Pokud nechcete mít sterilně vypadající bílý domov, je ideální tuto barvu kombinovat s jednou nebo dvěma dalšími. Pokud se rozhodujete nad výmalbou pokoje, kde bude právě bílá, můžete i stěny v místnosti vymalovat dvěma barvami. Právě bílá barva vyzdvihne působení další barvy.

Trendy barvy pro tento rok

Pokud přemýšlíte, po jaké barvě sáhnout tak, aby bylo v souladu se současnými trendy, chybu neuděláte, pokud se zaměříte na korálovou a medově hnědou barvu, což jsou barvy pro tento rok. Obě tyto barvy jsou z teplého barevného spektra a mají tu moc pokoj pocitově prohřát. Pokud toužíte po něčem výraznějším, je pro vás ideální korálová barva. Zato medově hnědá je jemnější a více neutrální barva, kterou můžete dát i na větší plochy. Korálová je vhodnější na jednu, maximálně dvě stěny. Ideálně v kombinaci s bílou.

Barev v interiéru se bát nemusíte

Hra s prostorem a působení barev

Při výběru barev do interiéru myslete na to, jak velký daný pokoj je. Dále na to, kolik přirozeného a kolik umělého osvětlení daná místnost má. Barvy mají velkou moc v určování toho, jak velký bude pokoj vypadat. Můžete mít malou ložnici, a když ji malujete tmavou barvou, bude působit ještě menší, než ve skutečnosti je. Proto do malých pokojů volte světlé barvy, které je opticky zvětší a prosvětlí.

Pokud potřebujete „nakopnout“, vybírejte z teplých a energických barev – například ze žluté, červené, oranžové. Uklidnit vás budou moct modrá, zelená a fialová barva. 

Barev v interiéru se bát nemusíte

Zdroj: pexels.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *