Okna a dveře

Protipožární dveře na klíč od Mand CZ

V našem sortimentu proto najdete úplně vše od dveří interiérových po vchodové a bezpečnostní, od dveří z dřevěného masivu přes laminátové až po luxusní dýhované, nezapomínáme ani na dveřní doplňky, dveřní kování, bezpečnostní cylindrické vložky a samozřejmě ani na dveře, jež mají v interiéru plnit specifickou funkci. Sháníte protipožární dveře? Jste na správné adrese!

Protipožární dveře mohou být povinné

Dveře, které se mohou stát součástí systému protipožární ochrany, musí splňovat stanovená kritéria. Jejich úkol je jasný – chrání naše byty, domy, kanceláře nebo jiné komerční prostory před šířením požáru. Někdy je umístění protipožárních dveří povinností, kterou stanovuje předpis. Umístění protipožárních dveří vychází z tzv. požárně bezpečnostního řešení stavby, které je zpracováno tak, aby v případě požáru nedocházelo ke ztrátám na životech, ani majetku. Větší budovy jsou v takovém plánu děleny na požární úseky. Samostatným úsekem, který musí být oddělen je třeba chodba bytového domu, samostatný byt nebo garáž v bytovém domě.

Klasický rodinný dům je jediným požárním úsekem. Na škodu ale není zauvažovat o umístění protipožárních dveří i tam. V běžné domácnosti vznikají požáry nejčastěji kvůli zastaralým kamnům, ucpaným komínům, dále jsou na požáry náchylnější dílny nebo garáže. Takové prostory se vyplatí protipožárně oddělit, i když nám to předpis nepřikazuje.

Vybírejte jen protipožární dveře s certifikátem!

Protipožární dveře jsou vždy opatřeny certifikátem, jež deklaruje protipožární ochranu EI / EW vyjádřenou číslem. Uvedené číslo přitom znamená počet minut, po který jsou dveře schopné odolávat účinkům ohně.

Protipožární dveře od běžných často na první pohled nerozeznáte

Mnohé protipožární dveře byste na první pohled nerozeznaly od obyčejných. Vypadají skoro stejně – zdobí je běžné dveřní kování, nemusí se lišit povrchovou úpravou. Hlavní rozdíl tkví v konstrukci. Dveřní výplň musí být tvořena odolným materiálem. Například protipožární dveře Solodoor využívají kombinace materiálů nobasil a grenamat. Nobasil je speciální nehořlavý výplň z lisované minerální vlny, která krom již zmiňované protipožární ochrany i tepelně a zvukově izoluje. Grenamat je žáruvzdorná deska z expandovaného vermikulitu a pojiva, které odolá teplotě až 1300°C.

Protipožární dveře může zdobit i luxusní dýha

Kromě protipožárních dveří značky Solodoor nabízíme i protipožární dveře CAG. Krom klasických plných protipožárních dveří nabízíme i dveře prosklené nebo s menšími prosklenými plochami. Ani plné však nepozbývají na půvabu. Funkčnosti rozhodně není docíleno na úkor designu. Dveře CAG nabízíme ve stejně atraktivních dekorech a povrchových úpravách jako dveře interiérové. Bez problémů si tak můžete pořídit protipožární dveře s úpravou laminát reliéf nebo laminát real, které věrně imitují skutečné dřevo, ba co víc – jsou skoro k nerozeznání. Všechny protipožární dveře CAG z naší nabídky vynikají odolností EI a EW 30.

Součástí protipožární ochrany objektu jsou i samozavírače. V nabídce Mand CZ najdete kvalitní německé samozavírače výrobce GEZE, které nejen, že vynikají špičkovým zpracováním a kvalitou, ale také jsou atestovány právě pro použití na požárních a kouřotěsných dveřích.

Mand CZ si zakládá ve svém sortimentu na nejvyšší kvalitě a rozhodně se nespokojí s kompromisy. Vysoká kvalita a špičkové provedení jdou ruku v ruce s prvotřídním designem. Ani bezpečnostní prvek, jakým protipožární dveře beze sporu jsou, tak nepřijde zkrátka a vypadá skutečně skvěle!

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *