Kuchyně

Jakým chybám se vyhnout při zařizování kuchyně

Vždy je lepší, pokud si na zařizování kuchyně najmete odborníka. Správný profesionál nemyslí jen na vzhled kuchyně, ale i na praktičnost a malé detaily, které si běžný uživatel zprvu ani neuvědomí. Vzhledem k dnešní nabídce, jež je opravdu velká, lidé při zařizování postupují od jednoho k druhému a na něco snadno zapomenou.

Jakým chybám se vyhnout při zařizování kuchyně

Malá pracovní plocha

Malé kuchyně mohou byt trendy, co už ale tak výhodné není – malé pracovní plochy. Představte si, že budete vařit oběd a do toho budete dělat ještě něco dalšího. A ono nebude kde. Přitom velikost pracovní plochy nemusí vůbec souviset s velikostí kuchyně jako celku. Na trhu je spousta kuchyní, kde si můžete nechat pracovní plochu zvětšit.

Nevhodné povrchy

Možná se vám některý typ povrchu líbí – bohužel ne každý je dělaný přímo do kuchyně. Proto se při vybírání těch správných materiálů snažte o každém, který se vám líbí, zjistit, zda je do kuchyně vůbec vhodný.

Jakým chybám se vyhnout při zařizování kuchyně

Ergonomická návaznost

Mnoho lidí zapomíná na to, že by se kuchyně měla skládat z určitých zón, které usnadní práci v kuchyni. Tyto zóny by měly kopírovat proces vaření tak, abyste nemuseli při vaření pobíhat tam a zase zpátky. Například lednice by měla být blízko dřezu, kde omyjeme zeleninu vytaženou z lednice. Pracovní deska by se měla nacházet mezi dřezem a varnou deskou, u níž by měla být plocha k odkládání hrnců, apod.

Mnoho místa na nepořádek

Při vybírání kuchyně hledejte spíše ty, kde je více úložných prostorů, kam nejde vidět. Je hezké mít kuchyni složenou z polic, ale nepořádek půjde vidět o to víc.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *