Finance

Půjčka, která vás nezradí

Máte již nějaké osobní zkušenosti s produktem, který je znám jako americká hypotéka? Jedná se o poměrně speciální druh úvěru, který najdete zejména v repertoáru nebankovních firem. Přezdívá se jí mnohdy také hypotéka bez registru, protože ji můžete získat i přes to, že máte nějaké zápisy v registru dlužníků.

Získat tuto hypotéku je tedy velmi snadné. Nemusíte dokládat své příjmy, nemusíte se bát nahlížení do registrů. Jaké jsou tedy podmínky? I přes velkou toleranci a vstřícnost nebankovních společností bude potřeba, abyste ručili nemovitostí.

Není důvod se obávat ručení

Většina lidí má velký strach právě z ručení nemovitostí. Tento strach je zakořeněný možná v představě, že jakmile se něčím zaručíte, tak o to zákonitě přijdete. Tak to ale samozřejmě nefunguje. O svou nemovitost byste přišli pouze v takovém případě, že byste vyloženě odmítali platit, nebyla by s vámi žádná domluva a od půjčky jako takové byste se zcela distancovali, což je samozřejmě proti pravidlům. Jestliže však plánujete využívat půjčku tak, aby to bylo přijatelné jak pro vás, tak pro nebankovní společnost, tak se nemusíte vůbec ničeho obávat. Je to zkrátka jen taková pojistka proti netaktním a neférovým dlužníkům, mezi které se určitě neřadíte.

Otázkou tedy zůstává, čím se vlastně zaručit? Možností máte samozřejmě více. Důležité je to, aby vámi zvolená nemovitost byla skutečně ve vašem vlastnictví. Je přitom jedno, o co se bude jednat, dostupná je jak hypotéka na družstevní byt, tak hypotéka na pozemek. Můžete se tedy zaručit rodinným domem, bytem, nebo třeba dokonce i komerčními prostory. Je to jen na vašich možnostech. Mějte však na paměti i to, že od výše hodnoty nemovitosti se bude odvíjet částka, která vám bude půjčena. Čím dražší nemovitost tedy zvolíte, tím víc peněz vám společnosti budou schopny půjčit.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *