Elektronika

Pečení domácího chleba je snadné

Výrobci nabízejí pekárny, které se odlišují v ceně, objemu pečící nádoby, servisu, ale také v programech. Většina nabízených spotřebičů má nastavitelný třináctihodinový digitální časovač, jehož výhodou je automatické pečení bez přítomnosti uživatele, takže si krajíc chleba můžete vychutnat třeba po probuzení k snídani. Pokud o pořízení domácí pekárny uvažujete, vybírejte takovou, která umožňuje pečení nejrůznějších druhů.

Aby se vám upečená pochoutka nepřejedla a mohli jste upéct chléb pro širokou škálu hostů, nabízejí výrobci pekárny, které jsou vybaveny programy na pečení chleba s rozinkami, mandlemi, celozrnného chleba s kváskem, nebo třeba na bezlepkové pečení. Pekárna by měla rovněž splňovat kritéria pro snadnou obsluhu, nízké spotřeby energie, bezpečnost, odpovídajícího příslušenství a další technické prvky. Jedním z technických parametrů je vybavenost háky k prohnětení těsta. Setkat se můžeme s přístroji vybavenými jedním nebo dvěma háky.

Pokud se chystáte svými pekárenskými výrobky pohostit více návštěvníků, zvolte pekárnu dvouhákovou, která je objemnější a prohněte tedy více těsta. Výhodou domácí pekárny je mimo jiné jeho mobilita – spotřebič si můžete odvézt na chatu či chalupu a čerstvý chléb připravit v prostředí k tomu předurčeném. A ještě něco – většinu pekáren můžete využít i k přípravě těsta na pečení buchet nebo k výrobě domácích marmelád, které se díky nepřilnavému povrchu vnitřní nádoby nepřipalují.

Foto Panasonic

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *