Dětské pokoje

Soukromí, prosím

Buďte spravedliví

Jako rodiče dvou dětí musíte být vůči nim spravedliví. Vytvořte stejné podmínky a místo pro oba dva. Ani jedno by se nemělo cítit utlačované. Ani jedno by nemělo mít méně úložného prostoru a osobního místa. Dělte pokoj i věci přesně na půl. Vše kupujte dvakrát.

pokoj pro dvě děti

Oddělte pokoj barvami

Nechte děti, ať si samy vyberou, co se jim líbí. Ne vždy je pravidlem, že holčička má ráda růžovou a chlapeček modrou, ovšem každé dítě si rádo vybere barvy, které má rádo nejvíce a v kterých by chtěl mít zařízený pokoj. Nábytek volte neutrální a koberec taktéž. Je to praktické i z dlouhodobého hlediska. Pokud pořídíte vyloženě dětský nábytek, za pár let jej budete muset měnit. Děti nám rostou jako z vody.

pokoj pro dvě děti

Ideální je natřít dvě stěny pokoje na jednu barvu a další dvě dle gusta druhého dítěte. Stejně tak volte doplňky, které se k oné barvě budou hodit nejvíce. Na první pohled pak půjde poznat, která strana pokoje komu patří.

Dopřejte jim soukromí

Obzvlášť pokud jsou již starší, budou chtít nějaké to soukromí. Sourozenec přece nepotřebuje vidět vše! Pokud to pokoj umožňuje, rozdělte ho na půl. Použít můžete závěs, papírovou stěnu, paraván nebo například skříň. Důležité je, aby když leží, na toho druhého neviděli. Nedovolte však, aby jedno dítě bylo diskriminováno od venkovního světla. V tom případě platí pravidlo: pokoj s jedním oknem rozdělujeme jen do výšky parapetu.

pokoj pro dvě děti

Ušetřete místo

Jelikož vše je třeba násobit dvěma, budete potřebovat ušetřit co nejvíce místa. Dětský pokojíček není nafukovací, i on má své limity. Ušetřit místo můžete koupením patrové postele. Zde se ovšem můžou vyskytnout hádky mezi dětmi a to sice, které bude spát nahoře a které dole. Navrhněte jim střídání.

Existují také vysoce umístěné lůžka, pod které jde vložit stůl a skříně. I to může být možností, jak ušetřit místo v pokoji.

pokoj pro dvě děti

Další možností, jak šetři místo, je koupě skříně až po strop. Děti potřebují mnoho oblečení. Oblečení podle ročního období budete přemisťovat do spodních a horních polic.

Pořiďte jim dlouhý stůl. Bude se jednat o stůl, který bude po celé délce pod oknem. Ten už jen rozpůlíte imaginární či skutečnou čárou a tím jim určité jejich prostor. Tu svou polovinu stolu si pak oba zařídí po svém.

Zdroj fotografií: architecturendesign.net, houseofturquoise.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *