Dětské pokoje

Jak proměnit pokoj pro teenagery + DIY nápady – část 4.

14 DIY dekorací do pokoje pro teenagery

Aby byl výsledek proměny dokonalý, je třeba se zaměřit také na detaily, jako jsou různé dekorace a doplňky. Někdo si na to moc nepotrpí, jiní je zase milují a stále hledají nové a nové dekorace do svého pokoje. Ty nejkrásnější a nejoriginálnější jsou však ty, které si sami vytvoříte. Podívejte se na zajímavé DIY dekorace, které zvládnete vytvořit sami doma a oživíte si tak jimi svůj nový pokojík.

1. Roztříděné vzkazy a úkoly

DIY dekorace do pokoje pro teenagery

Provázek s kolíčky označenými dny v týdnu jsou skvělou věcí zvláště pro ty, co si rádi plánují a organizují svůj den. Každý den má svůj kolíček a tak k němu můžete snadno připnout lísteček s úkoly nebo seznamem vašich povinností.

2. Washi pásky pro všechno

DIY dekorace do pokoje pro teenagery

Skvělý tip, jak rozzářit vaše stěny jsou obrázky nebo fotografie, které připevníte na zeď pomocí washi pásek. Dají se snadno odlepit a omítku tak nepoškodí. Výzdobu proto můžete obměňovat podle vaší nálady.

3. Krásné přihrádky na drobnosti

DIY dekorace do pokoje pro teenagery

Pěkné papírové tašky, které přilepíte na stěnu oboustrannou lepicí páskou mohou posloužit jako přihrádky na vaše drobnosti.

4. Z plechovky, stojan na propisky

DIY dekorace do pokoje pro teenagery

Plechovku od ovoce, kterou dobře umyjete a vysušíte, můžete polepit pěkným balicím papírem nebo kartonem a vytvořit si z ní stojan na propisky nebo kosmetické štětce.

5. Ponožka na mobil

DIY dekorace do pokoje pro teenagery

Když si nabíjíte mobil, určitě se vám někdy stane, že jediná volná zásuvka je ta, která není blízko žádné police, kam byste si mohli svůj mobil položit. V tom vám však může pomoci krásná ponožka, kterou si zvládnete ušít sami doma. Ponožku pak stačí jen přichytit nabíječkou a do ní vložit mobil. Pak už vám bude jedno, jakou zásuvku v pokojíku použijete.

6. Mašličkové polštářky

DIY dekorace do pokoje pro teenagery

Tyto krásné polštářky ve tvaru mašle si vytvoříte velmi snadno. Potřebujete pouze proužek látky, která ladí s povlakem polštáře (můžete si jej ušít doma a proužek tak mít úplně stejný). Proužkem pak uprostřed polštář svažte – přichytit jej můžete třeba knoflíkem, který k proužku přišijete (nezapomeňte na očko pro knoflík). Důležité je, aby byl provázek tak akorát krátký a polštář dostatečně “zmáčkl”.

7. Krásná DIY lampa

DIY dekorace do pokoje pro teenagery

Pokud máte doma spoustu figurek, které se jen tak povalují v krabici, zkuste je využít jako originální stojan k lampě. Postačí, když figurky ke stojanu přilepíte v pěkné kompozici a celý stojan pak přestříkáte barevným sprejem.

8. Koberec z bambulek

DIY dekorace do pokoje pro teenagery

Velmi pěkný kousek v pokojíku může být bambulkový kobereček. Potřebujete na něj jen spoustu barevných bambulek z vlny, nějakou podložku a šikovné a trpělivé ruce. Bambulky k podložce přivážete provázkem z vlny, kterým bambulku svazujete při její výrobě. Pokud vám jich pár zbude, zkuste se inspirovat naším článkem: “Bambulkový ráj, aneb vytvořte si dekorace z bambulek“ a vytvořte si další dekorace z bambulek.

9. Dveře jako nové

DIY dekorace do pokoje pro teenagery

Za pomoci barevných lepicích pásek nebo washi pásek můžete vyzdobit vaše dveře do pokojíku velmi snadno a rychle.

10. Kruh vzpomínek

DIY dekorace do pokoje pro teenagery

Z kartonu si vystřihněte kruh, který ještě můžete polepit barevným papírem. Poté podél celého kruhu přilepte tavnou pistolí kolíčky na prádlo a do nich připevněte vaše fotografie.

11. Světelný závěs

DIY dekorace do pokoje pro teenagery

Na strop přivrtejte háčky, na které připevníte kruhy, kterými provlečete závěsy. Ty ozdobte světelným řetězem a krásná dekorace postele je na světě. V noci bude dekorace ještě krásnější, když rozsvítíte řetěz, který rozzáří váš pokoj.

12. Obraz z připínáčků

DIY dekorace do pokoje pro teenagery

Pokud chcete originální obraz do vašeho pokoje, pořiďte si velký obraz a spoustu připínáčků. Ty můžete přestříkat třeba stříbrnou nebo zlatou barvou, aby byly krásnější. Spodní část obrazu vyndejte a položte přes ni stejně velký barevný karton. Na něj si načrtněte obraz nebo text, který tam chcete mít a připínáčky jej “obkreslete”.

13. Kamínkové háčky

DIY dekorace do pokoje pro teenagery

Na procházce určitě najdete spoustu pěkných kamínků, které si můžete nasbírat a doma si z nich vytvořit pěkné háčky na šperky nebo šátky. Stačí je z jedné strany přilepit oboustrannou pěnovou lepicí páskou a připevnit na stěnu nebo skříň.

14. Kreativní obrazy

DIY dekorace do pokoje pro teenagery

Abyste měli pěkné obrázky na stěnách, nemusíte být nutně malířem nebo umělcem. Pěkný barevný papír s hezkým vzorem, nebo razítka z brambor vám pomohou vytvořit velmi pěkné umělecké díla, která vyzdobí váš pokoj.

Doufám, že vám rady, jak si proměnit svůj pokojík pomohly a inspirovali vás. Je mnoho způsobů, jak realizovat své sny a vytvořit si pěkné prostředí pro učení, snění a realizování svých snů. Jen je třeba je uskutečnit a ne jenom o nich přemýšlet a sledovat je na internetu, tak nikdy nebudete mít to, co doopravdy chcete.

Zdroj fotografií: https://cz.pinterest.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *