Dětské pokoje

Jak proměnit pokoj pro teenagery + DIY nápady – část 2.

Nápady, které promění tvůj pokoj

pokoj pro teenagery

Pokud máš úklid hotový je řada na proměně pokojíku. Můžeš začít hned tam, kde jsi skončil/a.  

Začneme tedy u psacího stolu. Aby stůl vypadal jako nový a podle tvých představ. Na plochu stolu můžeš nalepit barevné lepicí pásky, které ti vytvoří nový vzhled stolů, i šuplíky můžeš polepit stejnými lepicími páskami. Dobrý nápad je také si sehnat plastový ubrus, který na stůl připevníš buď různými úchytkami, které se používají i na jídelní stoly nebo ho můžeš přichytit i oboustrannou lepicí páskou, kterou připevníš zespodu ubrusu. Pokud můžeš tak se nabízí i varianta přetření stolu jinou barvou a dát mu tak nový vzhled. Je to však pracnější, výsledek je však velmi pěkný a můžeš si tak přetřít i jiné kousky nábytku a sladit je do jednoho stylu. Jednoduchou variantou je také vytvořit nebo si koupit podložku na psaní. Má hned několik výhod. Při psaní si nezašpiníte stůl, budeš mít měkčí a pohodlnější psaní a zároveň oživí vzhled vašeho stolu.

Vyměň staré úchytky za nové

pokoj pro teenagery

Nezapomeň také na nové úchytky. Snadno promění vzhled psacího stolu a navíc je můžeš použít také na ostatní skříňky nebo komody v pokojíku. Vše tak bude k sobě dokonale pasovat.

Nástěnka na vzpomínky i důležité poznámky

pokoj pro teenagery

Pokud máš stůl u stěny, můžeš si na zeď připevnit nástěnku, na které budeš mít různé poznámky, rozvrh hodin ve škole, důležitá upozornění na věci, které potřebuješ vyřídit nebo praktickou nástěnku, která ti ušetří prostor na stole.

Nástěnku můžeš použít korkovou, kterou koupíš v obchodě, nebo můžeš použít třeba rám obrazu, který necháš buď v původní barvě, nebo sladíš s ostatním vybavením pokoje. Na rám pak z druhé strany připevni pár provázků, na které pak kolíčky připevníš všechny své vzpomínky, či poznámky s úkoly.

Postel v novém kabátě

pokoj pro teenagery

Aby postel vypadala nově, převleč si ji novým povlečením. Můžeš vytáhnout nové ze skříně, koupit si ho nebo vytvořit originální vlastní povlečení. Stačí koupit bílé povlečení. Pokud bílé povlečení máš a můžeš ho použít na tvorbu je to ideální. Sežeň si ve výtvarných potřebách barvy nebo fixy na textil a můžeš se dát do práce.

Na povlečení si můžeš nakreslit nebo napsat co chceš. Bude to pěkný doplněk a bude odpovídat přesně tvým potřebám.

 

pokoj pro teenagery

 

Nad postel můžeš přidat také nebesa. Vypadají velmi pěkně, ozdobí postel a navíc budeš mít pocit soukromí, když ti přijde druhá polovička.

Pokud přemýšlíte o pořízení nové postele, buďte kreativní. Dnes jsou velmi moderní paletové postele. Jejich pořizovací cena je velmi nízká a navíc se skvělé hodí právě do pokojů pro teenagery. Dají se různě osvítit, natřít libovolnou barvou no prostě se s nimi dá vyhrát, což je báječné pro mladé tvořivé lidi.

 

pokoj pro teenagery

Přes postel můžeš také přehodit přehoz, který může být také velmi originální a zároveň velmi praktický. Dá se koupit v obchodě nebo ušít.

Na postel taky patří spousta polštářků různých barev a tvarů, které si buď sám/sama ušiješ, nebo koupíš v obchodě a dotvoříš podle svých představ. Můžeš k němu přidat na okraj bambulky z vlny, nebo třásně. Můžeš k němu také přišit nějaké tvary vystřižené z látky, nebo našít krajku na okraj. Fantazii se meze nekladou, záleží jen na tobě, jakým dojmem má tvůj nově přetvořený pokojík působit.

DIY čelo postele

Pokud nemáš čelo postele, ale velmi bys ho chtěl/a, můžeš si ho vyrobit.

 

DIY paletová postel

Jak si vyrobit vlastní postel za nízkou cenu? Podívejte se na inspirující videa a zkuste to také. Je to velmi jednoduché.

 

Originální noční stolky

Noční stolky nemusí být jen ty klasické z obchodu. Mohou to být třeba dřevěné bedýnky, které natřeš barvou jako stůl nebo skříňky. Může to být třeba kufr, kterému přiděláš nožky, aby byl vyšší. Starý noční stolek po babičce se dá také přetvořit na krásný nový kousek, který oživí tvou postel.

Podívej se na toto video a inspiruj se zajímavými kousky nočních stolků, které oživí tvůj pokoj a zároveň jsou velmi moderní a originální. Vytvořit si je můžeš k obrazu svému, aby ladili s tvou představou vysněného pokoje.

 

Květiny v novém kabátě

pokoj pro teenagery

Pokud máš v pokoji květiny tak i květináčkům dej nový vzhled. Můžeš na to použít jakoukoliv metodu. Buď decoupage, lepení oblázků nebo nařezaných větviček, vytvořit obal na květináč z papíru, nebo přetřít barvou.

 

Zdroj fotografií: https://cz.pinterest.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *