Dekorace

Vánoce designově? S našimi tipy levou zadní!

To to ale uteklo… 

S nadcházejícími Vánocemi přichází na řadu stromeček, dekorace, pečení, vaření, dárečky, návštěvy, nákupy a mnoho dalšího. Vánoce jsou časem klidu a pohody, proto bychom si je měli co nejvíce užívat. Tuto neděli nás čeká 3. neděle adventní, a tak pomalu myslete na dokončení předvánočních příprav.  

Pokud pečete vánoční cukroví, tak to nepřehánějte s jeho množstvím a dopečte co máte rozpečeno a místo dalších dvou krabic vánočního cukroví, které vám pak stejně zbude do Tří králů, upečte vánočku nebo oblíbenou rodinnou buchtu.  

vánoční dekorace

Co se úklidu týče, ani s ním to není třeba přehánět. Bohatě postačí velký úklid v sobotu a u toho rozvěsit nějaké ty vánoční dekorace po bytě, ostatně o některých dekoracích bude řeč i v dnešním článku.  

Závěrem pak vánoční dárky, které si připravte, zabalte a už jen si vychutnávejte předvánoční pohodu. Ale ještě předtím slíbené vánoční dekorace, které udělají z Vánoc skutečně designové svátky.  

vánoční dekorace

Dekorace na štědrovečerní stůl 

Prostřít štědrovečerní tabuli je základem celého dne. Každý rok můžeme vidět tisíce fotografií, které nás inspirují k výzdobě právě naší hostiny. Různé dekorace, stylový servis, vánoční svícen či jiné doplňky udělají z obyčejného stolu, stůl pro krále.  

vánoční dekorace

Dejte si záležet na jeho výzdobě a snažte se jej sladit třeba s výzdobou na vašem stromečku.    

A jak na výzdobu štědrovečerní tabule?  

Základem je samozřejmě pěkný ubrus, ideálně s vánočním motivem případně ve vánočních barvách. Může být malý, uprostřed stolu nebo velký přes celý stůl. Pěkná je i kombinace velkého a menšího.

vánoční dekorace  

Nezapomeňte tak na dekoraci doprostřed stolu. Pokud máte velký stůl, můžete uprostřed celého stolu vytvořit krásnou vánoční girlandu z větviček a svící. Jestli však máte jen malý stůl pěkný bude i menší vánoční svícen.   

vánoční dekorace vánoční dekorace

Samozřejmostí je také vánoční prostírání, které tomu všemu dodá správný sváteční nádech. I zde naleznete na internetu nespočet inspirací a návodů, které pomohou i naprostému amatérovi k dokonalé sváteční tabuli.   

vánoční dekorace vánoční dekorace

A pokud vás usedá ke stolu víc, pak můžete sáhnout také po designových jmenovkách.  

vánoční dekorace

Pár designových kousků do bytu  

Nemusí to v každém pokoji vyřvávat červenou, bílou a zelenou, aby všichni věděli, že i vy jste se připravovali na Vánoce a máte vše přichystané. Někdy postačí jen trocha decentních ozdob.   

Máte hodně vánočních ozdobiček? Zkuste je zavěsit na pěknou větev a udělat z nich dekoraci nad postel nebo na stěnu do haly. Vypadá to velice pěkně zvlášť v případě, kdy jsou ozdobičky kontrastní barvy oproti stěně.   

vánoční dekorace

Něco malého a jednoduchého na dveře v podobě vánočního věnečku? Proč ne? Tento je velice jednoduchý, a přitom moc pěkný. Trocha jehličí, barevné stuhy, rolnička nebo vánoční baňka, proutěný věnec a vazačský drátek nebo pevná nit. To je vše, co na výrobu tohoto věnečku potřebujete.  

vánoční dekorace

Jednoduchá dekorace do předsíně. Obyčejná váza, větvičky a na ně místo srdíček vánoční baňky? Proč ne. Jednoduché a přitom stylové. Doplnit tuto dekoraci můžete ještě o vánoční svícen nebo nějakou tematickou sošku.  

vánoční dekorace

Květiny jsou překrásné. I když je zima a venku žádné květiny nenajdeme, máme skvělou možnost využít květinářství, kde jsou pro nás každý den čerstvé květiny. Ovšem aby byla vánoční kytice skutečně stylová, postačí trochu jehličí, borové šišky a k tomu červená vánoční hvězda nebo růže a kytice je na světě.  

vánoční dekorace vánoční dekorace

Nezapomeňte také na vánoční stromeček. Jaké jsou trendy i velká dávka inspirace na vás čeká v příštím vánočním článku.  

vánoční dekorace vánoční dekorace

Zdroj fotografií: celebratemag.com, raymourflanigan.com, pikenursery.com, hitched.co.uk, orientaltrading.com, laurenmcbrideblog.com, topinspired.com, freshideen.com, comoorganizarlacasa.com, etsy.com, cotemaison.fr, scandinavianhomedesigns.com,  feedinspiration.com, unsplash.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *