Dekorace

Krásnou dekoraci na stěnu si můžete udělat i sami doma

Někomu může shluk rámečků s fotkami připadat jako neuspořádaný chaos. Pokud jste už však někdy takovouto stěnu plnou fotografií tvořili, víte, že jde o něco, co si člověk musí pořádně promyslet. A my vám dnes řekneme, jak na to!

Co můžeme na stěnu pověsit?

  • Obrázky – Můžete zarámovat svoje malby či kresby, staré fotografie, barevné i černobílé fotky, kousky tapety, fotky z časopisů, citáty, ale i obrázky, které najdete na internetu. Samozřejmostí jsou i kresby vašeho potomka. Fotky mohou být různé, ale klidně i hezky sladěné. To samé platí i u velikostí. Můžete vytvořit stejně velké obrázky, ale také různě velké, které poté nakombinujete.
  • Rámečky si můžete vyrobit, koupit v běžném obchodě (kde vás mohou stát hodně peněz) nebo koupit na bleším trhu či na internetu. Pokud chcete stejné rámečky, můžete je natřít stejnou barvou.

Krásnou dekoraci na stěnu si můžete udělat i sami doma

Jak obrázky rozvrhnout?

  • Nejlépe bude vypadat koláž ve tvaru čtverce, obdélníku, srdce nebo diamantu. Chybu však neuděláte ani s řadami. Obrázky dávejte zhruba 4 centimetry od sebe, u velkých kusů ještě o trochu víc.
  • Vždy postupujte od největších kusů, až poté pokládejte ty menší.
  • Nyní si vystřihněte z papíru stejně velké tvary, jako jsou rámy od obrazů a zkuste si koláž udělat přímo na stěnu, ať víte, jak to bude vypadat. Papír zde supluje opravdové rámečky.

Krásnou dekoraci na stěnu si můžete udělat i sami doma

Jak rámy připevnit?

  • Papíry ze stěny sundávejte tak, že vždy jeden papír vyměníte za daný obraz. Na místo si vždy udělejte puntík tužkou a přibijte hřebík. Pokud uděláte dírku mimo, stačí ji překrýt trochou sádry.

Zdroj: pexels.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *