Bytový textil

Nestárnoucí variace

Svislá varianta

Shrnovací rolety jsou dole ukončeny dekorativními dřevěnými olivkami, jež se obvykle používají na oděvy. Jako zátěž mají v tunýlku zasunutou hliníkovou tyčku, která zaručuje jejich hladké a rovnoměrné spouštění. Rolety je nutné vyrobit na míru přesně podle rozměrů oken, na výběr je mnoho barev a druhů materiálů. Raději si vše změřte dvakrát, aby se vám nestalo, že roleta nebude přesně pasovat. Rozměry jsou v našem případě 120 x 80 cm. (Foto: Teba)

 

 

NADČASOVÉ kárované látky v tlumených barevných odstínech se budou na dekorativní úpravu oken vždycky hodit. Metráž se dodává v šířce 150 cm. Závěsy s oky, výška 245 cm x šířka 145 cm, povlaky na polštářky v několika velikostech. (Apelt)

FRANCOUZSKÝM oknům dominují jemné závěsy, které fungují zároveň jako záclony, zastiňovací funkci zde plní římské rolety. Široké lemy průsvitných závěsů jsou ze stejné tkaniny jako rolety, ale z tmavšího odstínu. Materiálem je polyester, který se dodává ve 37 barvách v šíři 138 cm. Závěsy: směs polyesteru a viskózy se vzorem listů, šíře 320 cm. (Saum & Viebahn)

 

 

SMĚSOVÝ materiál z 55 % lnu s viskózou a polyesterem je lesklý a lépe se udržuje než čistě lněná látka, jejíž nevýhodou je, že se mnohem více mačká. Látka je k dostání v šesti barvách v šíři 245 cm. Lehké splývavé závěsy ušité na míru na každém okně doplňují světlé plizované rolety. (Vše Saum & Viebahn)

ZÁVĚSY je možné koupit také ve stavebních centrech (například OBI), kde je velký výběr různých druhů látek. Navíc si je zde můžete nechat ušít na míru podle rozměrů svých oken, rovné šití je dokonce zdarma! (Foto: Toom BauMarkt)

 

 

DOPAD světla do místnosti lze plynule regulovat pomocí lamelových závěsů, a to dokonce i ve speciálních případech, jakými jsou štítová nebo kruhová okna. Prodávají se v různých barvách a šířkách, například v rozměru 128 x 100 cm. (Foto: Teba)

Shrnovací rolety jsou dole ukončeny dekorativními dřevěnými olivkami.

 

Zdroj: Náš útulný byt

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *