Bytový textil

Kvalitní bytový textil jedině z Petrovic

Co si pod pojmem bytový textil ještě lze představit? Ručníky a osušky do koupelny, závěsy, polštářky na židle a další. Většinu z nich si můžete objednat přes internet, z klidu domova u prodejce bytového textilu.

Na kvalitě záleží

Vybírejte jen kvalitní zboží. I když za levnější variantu utratíte v tuto chvíli méně, v konečném důsledku za ni zaplatíte více. Nevydrží totiž tolik, jako kvalitně zpracované produkty.

Jak zvolit barvu?

Jednoduše v souladu s ostatním vybavením bytu. Vše by k sobě mělo ladit. Můžete využít i síly kontrastů. K tmavému nábytku světlé barvy a naopak.

Jak vybrat přehoz na postel?

Šikovná věc. Není jen ozdobou, ale také velmi praktický. Chrání totiž povlečení před prachem a ušpiněním, zároveň skryje nedostatky jako špatně ustlanou postel, špatně vyžehlené povlečení apod. Když ho budete vybírat, dejte si pozor na rozměry. Neměl by být ani krátký, ani dlouhý, aby plandal po zemi. Ideálně buď těsně nad zem, nebo 5-10 cm pod spodní hranici matrace.

Jak vybrat polštářky?

Měly by být praktické a zároveň krásné a pohodlné. Dokáží prozářit byt veselými barvami, krásnými vzory i svým celkovým zpracováním.

Při jejich výběru se řiďte srdcem. Aktuální módní trendy jsou sice fajn, ale výjimka potvrzuje pravidlo. A krom toho, máte doma děti nebo alergika? Pak se musíte přizpůsobit. Alergikovi určitě nepořídíte polštářek s péřovou výplní, pro děti zase světlý polštářek, na kterém bude každá skvrna vidět.

Jak vybrat povlečení?

I to slaďte s interiérem. Důraz klaďte hlavně na materiál a rozměry. Bavlna, krep nebo satén? Co je vám nejmilejší?

Mezi nejběžnější materiál patří bavlna. Je příjemná, antialergická, dobře saje pot. Barvy i vzory na ní krásně vyniknou. Jedinou nevýhodou je údržba. Bavlněné povlečení je totiž třeba žehlit.

Cestu do našich ložnic si našel také krep. Je ze 100% bavlny a v pravidelných pruzích se střídá hladká a nařasená část. Hospodyňky ocení snadnou údržbu. Stačí ho vyprat, usušit a můžete ho zase povléct na peřiny. Není třeba ho žehlit.

Své příznivce má také satén. Ale ten ze 100% bavlněné příze. Má vyšší hustotu vláken než běžná bavlna, je lesklý a hladký. Pozor si dejte na saténové povlečení z polyesteru. Klouže, zatrhává se a neohřeje vás.

Kdo má rád měkké a hřejivé povlečení, měl by sáhnout po flanelu nebo mikroflanelu. Hodí se do chladnějších dní a budete si připadat jako v bavlnce.

Než si povlečení půjdete koupit, změřte si polštář i přikrývku.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *