Bazény, sauny, vířivky

Jak připravit bazén na koupací sezonu

Začněte s důkladným očištěním svého bazénu

Ze všeho nejdříve je potřeba z bazénu odstranit krycí plachtu, která bazén chránila před zimou. Tuto plachtu nezapomeňte důkladně vyčistit a oschnout. Poté plachtu uložte na suché místo, kde bude čekat na svoji další příležitost. Nyní ze stěn i dna bazénu očistěte všechny usazené nečistoty. Pomoci vám s tím může přípravek, který je k tomu určený. Plochy, jež byly vyčištěny, opláchněte čistou vodou, která smyje všechny zbytky po čisticím přípravku. Hrubé nečistoty a zbytek vody vysajte bazénovým vysavačem, plovoucí nečistoty pak síťkou.

Zkontrolujte filtraci, případně i ohřev vody, pokud jej máte

Jakmile bude váš bazén vyčištěn, přichází na řadu zapojení filtrace, pokud máte ohřev vody, tak i jeho zapojení. Obojí zapojte podle návodů k použití, které jsou součástí každého z těchto prvků. Mezi nejčastěji používané filtrace u bazénů, které jsou zapuštěny do země, patří písková filtrace. Písek v této filtraci je třeba pravidelně měnit. Ideálně pak každé dva roky jejího používání. Proto se zamyslete nad tím, kdy jste písek naposledy měnili. Jen při správné péči bude vše fungovat tak, jak má.

Bazén můžete napustit

Po zapojení filtrace v bazénu musíme bazén dopustit. Vodu dopouštějte do úrovně středu přítokové příruby Sommeru, zapněte filtraci a vodu 24 hodin filtrujte. Během tohoto prvního používání může dojít k mírnému zanášení filtru, proto jej pravidelně vybírejte.

Kontrola tvrdosti vody a pH

Mezi největší „žrouty“ peněz u bazénů patří i voda. Jen si představte, kolik jí k napuštění jednoho velkého bazénu potřebujete. Jestliže o vodu nebudete pečovat tak, jak by se mělo, budete ji muset velmi často měnit. To už je lepší zainvestovat do kvalitních přípravků, které vodu udrží v optimálním stavu, nemyslíte? Za pomoci kapkového testeru pravidelně kontrolujte tvrdost vody, kontrolujte však i hodnotu jejího pH. PH vody by se mělo pohybovat v rozmezí hodnot 7,0-7,2. Jestliže jsou hodnoty jiné, použijte k její úpravě přípravky k tomu určené.

Zdroj: pexels.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *