Tipy a rady

Zřízení trvalého pobytu mimo domov má mnoho benefitů

Nový trvalý pobyt nejen kvůli exekutorům

Hrozba exekuce – je to až notoricky známý důvod, proč lidé mění trvalý pobyt. Rozhodně však ne jediný. Pro ty, komu hrozí exekuce, je výhodnější nebydlet na své skutečné adrese. Do problémů s exekutory se dokážeme dostat z mnoha příčin. Problémy při podnikání, někdy obyčejná smůla, ale i omyl, který se nám doposud nepodařilo vyvrátit. S exekutory se bojuje těžce a každá pojistka je dobrá. Jednou z nich je nahlášení si jiného trvalého pobytu. Právě tam totiž exekutor zaklepe na dveře ve chvíli, kdy se rozhodne zabavovat majetek.

Když se chcete pochlubit dobrou adresou

Zejména pokud podnikáme, máme zájem vypadat v očích obchodních klientů dobře. Nechceme mít jako majitel či jednatel sídlo v „Horní Dolní“. Kdo obchoduje s Pražáky, musí být sám Pražákem, alespoň na papíře.

Lépe vypadáte i v očích zahraničních partnerů. Prahu znají, vaši vísku nejspíš ne. A ani se vám nechce pokaždé znova a znova vysvětlovat, že je vlastně jen pár kilometrů od Prahy.

Abyste měli kde parkovat

Zejména v Praze jsou modré pruhy snad už skutečně všude. Jako rezident, tedy člověk s trvalým pobytem, máte právo získat parkovací kartu v konkrétním místě. I když za ni budete platit, je cena při trvalém pobytu výrazně nižší.

U živnostníka je výhodnost trvalého pobytu mimo domov jasná

Pokud podnikáte na živnostenské oprávnění, je místo vašeho trvalého pobytu současně místem vašeho podnikání. A to nemusí být zrovna nejlepší vyhlídka ve chvíli, kdy se nezadaří. I ten nejschopnější podnikatel dokáže nakonec zkrachovat ze zcela jiných příčin, než je vlastní neschopnost, nebo nevhodný business plán. Štěstí přeje připraveným, a proto je vhodné před založením živnosti zvládnout změnu svého trvalého bydliště.

Jako podnikatelé též mnohdy netoužíme, aby nám do našeho podnikání příliš viděli sousedé. Pokud bydlíte na maloměstě, je možná zrovna vaše sousedka úřednicí na místním finančním úřadě. Nejenže o vás hned ví více, než si přejete, ale na vašem podnikaní se mohou klidně projevit letité sousedské spory kvůli plotu, psovi či pálení listí na zahradě. Pak máte třeba kontroly z finančáku co týden a hygiena si u vás rezervovala dokonce stůl.

Ještě jeden benefit pro ty živnostníky, kterých podnikání je spojené s možností získávání specifických zakázek a dotací. Pokud přesně víte, na jaké možnosti a peníze si chcete sáhnout, přizpůsobte tomu svůj trvalý pobyt (a tedy sídlo živnostníka). Protože mnoho příležitostí je svázáno pouze s některými regiony.

Když to děláme kvůli dětem

S velkým problémem, pokud jde o trvalý pobyt, se můžeme setkat v případě snahy dostat dítě do konkrétní školky, ale i základní školy. I když oficiálně žádná místní příslušnost neexistuje, tyto instituce zpravidla upřednostňují přijímání dětí s místním trvalým bydlištěm. Nemusí jít jen o to, že jste si nějakou školku vyhlídli jako nejlepší v dostupné vzdálenosti. Mnohdy je právě ona jedinou šancí, kam jste dítě schopni ráno dovést a odpoledne vyzvednout. Školka v místě skutečného bydliště je vám k ničemu. Potřebujete ji mít na skok od vaší kanceláře.

Nechte si zřídit trvalý pobyt v Praze 

Zřízení trvalého pobytu může být problém dokonce i tehdy, když máte v Praze pronajatý oficiálně byt. Sice na trvalý pobyt právo máte, ale přesto musíte mít potvrzení od majitele, a ten vám jej nemusí chtít dát. S řešením jakýchkoliv problémů vám umí pomoci ve firmě Jake&James. A pomoc s trvalým pobytem může mít i podobu přímého poskytnutí pražské adresy, kde si tento trvalý pobyt máte možnost zřídit. Firma se specializuje na poskytnutí trvalého pobytu na Praze 1.

A kolik stojí zřízení trvalého pobytu? Firma vám je schopna nabídnout hned několik zajímavých pražských adres. Poptávku na službu zřízení trvalého pobytu pošlete snadno přes online formulář a obratem se dozvíte všechny aktuální možnosti, včetně ceny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *