Zahrada

Pohodlí, světlé barvy a udržitelné materiály. Jaké jsou trendy při nakupování zahradního nábytku?

Pohodlí na 1. místě

Co na tom, že vaše zahradní sezení bude vypadat skvěle, když se na něm nebude dát sedět. Možná, že vám ho vaše návštěva pochválí, ale jakmile si na něj sedne, nebude přemýšlet o ničem jiném než jak rychle zase vstát.

Nebojte se tak poohlédnout po sedačkách podobných těm, které máte ve svém obýváku. Jen si vzpomeňte, jak pohodlné je se po příchodu domů z práce natáhnout na gauč. Proč byste si takový komfort nemohli dopřát i na zahradě za svitu slunce?

Sáhněte tak po dostatečně širokých pohovkách a křeslech s pohodlným polstrováním. Pokud půjdou potahy sundat a vyprat nebo budou snadno omyvatelné, je to další výhoda.

Co se pohodlí týká, skvěle funguje i zahradní houpací síť či velké polštáře, které umístíte přímo na zem terasy. Přečtete si na nich knížku, odpočinete si nebo jen budete poklidně sledovat oblohu.

Myslete na přírodu a na to, aby vám zahradní nábytek dlouho vydržel

Ekologie a udržitelnost promlouvají do stále více oblastí ve společnosti. Svoji důležitost získávají také při výběru zahradního nábytku. Levný a nekvalitní plast už dnes zkrátka nikoho nezajímá. Nemusíte být ani žádný velký eko aktivista, abyste po nábytku z ekologického materiálu sáhli. Má totiž i praktické výhody. V drtivé většině případů je odolnější a vydrží vám tak sloužit mnohem déle, často znamená úlevu i pro vaši peněženku.

Pokud vás baví přírodní materiály, sáhněte po dřevu. Masivní dřevěný nábytek působí velmi elegantně a vydrží vám dlouhé desítky let. To vše za to, když ho čas od času opatříte novým nátěrem.

Hitem posledních sezón je recyklovatelný umělý ratan. Technicky se jedná o polypropylen, který můžete jednoduše vyhodit do žlutých popelnic. Pokud k němu přidáte polstrování či nějaký ten pohodlný podsedák, máte velmi pohodlné sezení. Ratan není nutné nijak udržovat a neztrácí svoji původní barvu.

V případě, že při pořizování zahradního nábytku chcete popustit uzdu své kreativitě, můžete si ho vyrobit i svépomocí, a to z obyčejných europalet. V kombinaci s polstrováním z nich vznikají velmi zajímavé kousky zahradního nábytku.

Letí světlé barvy a přírodní odstíny

Vzhled nábytku je vždy individuální záležitostí. Nic vám nebrání sedět na své zahradě v jasně zelenkavém křesle, trendy se však ubírají jiným směrem. Fungují neutrální barvy ze spíše světlejší poloviny barevného spektra. Béžovou, šedou, světle hnědou či šedou barvu v různých odstínech totiž velmi snadno sladíte s okolím, ať už s terasou, zimní zahradou či interiérem domu. Tyto barvy vytvářejí příjemnou neagresivní atmosféru, která přímo vybízí k odpočinku.

Ozvláštnit je pak můžete výraznějšími doplňky, jako jsou světýlka, svíčky, lucerny či jiné osvětlení nebo polštáře. Nebojte se před křeslo či pohovku umístit ani pohodlný koberec, který oceníte při chladnějších večerech a celé zahradní sezení zútulní.

Druhou variantou, která se těší velké oblibě, jsou přírodní barvy, ať už dřevo samotné, nebo jeho imitace.

Jak výhodně nakoupit zahradní nábytek?

Účinnou cestou, jak nakoupit zahradní nábytek za dobrou cenu, je srovnávač cen nábytku. Proč je lepší než procházet kamenné obchody?

· Najdete si nejvýhodnější cenu na trhu. Proč za stejné zboží platit více, když to můžete najít levněji?

· Velký výběr. Pokud máte představu o tom, jak by měl váš zahradní nábytek zhruba vypadat, nabízí se vám více podobných variant.

· Získáte inspiraci. Když naopak nevíte, co by se na vaši zahradu hodilo, mezi stovkami produktů určitě najdete nějaký, který se vám zalíbí.

· Časté akce a slevy. Výhodné nabídky, jako například Baumax slevový kód, se na srovnávačích vyskytují často. Další šance, jak při nákupu ušetřit nějaké koruny.

· Nakupujete z pohodlí domova. Sice nemáte možnost si nábytek na vlastní kůži vyzkoušet, vždy jej však můžete do 14 dní vrátit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *