Bílé zboží

Levná sušička prádla – při troše skromnosti postačí

Nebaví vás to věčné čekání na suché prádlo po vyprání? Vyřešte to jednou a navždy! Zakupte si sušičku prádla. Ale jak vybrat tu správnou? Mluvíme o správné sušičce přímo pro vás a vaši domácnost. Množství značek, výkonů a funkcí vás mohou zmást při výběru. Mnoho rodin má problém volně se pohybovat po vlastním bytě, pokud prádlo suší na sušácích. Volné sušení prádla v bytě se nedoporučuje i ze zdravotního hlediska, protože může způsobit vznik plísní, a ty zapříčiňují nepříjemné alergické reakce nejen u dětí.

V první řadě je třeba si uvědomit, že vyšší cena neznamená vždy větší luxus. První věc, kterou si musíte ujasnit při výběru sušičky je váš standard. Co to znamená? Musíte se rozhodnout, co od sušičky očekáváte, jaké funkce by měla mít, nebo jakou velikost a kapacitu.

Podle těchto parametrů, které si vyberete, bude jednoduché najít správnou značku a model. 
Nejoblíbenějšími značkami na Slovensku jsou AEG, Samsung, Bosch, Beko, Candy a Whirpool l.

TIP: Na portáli cestakbydleni.cz najdete aktuální test sušiček prádla.

V internetové nebo kamenné prodejně s elektronikou máme možnost vybrat si z množství typů sušiček, při kterých si tak, jako při jakémkoliv jiném zařízení, všimneme jako první cenu. Pokud hledáte sušičku prádla s nižší cenou je třeba se trochu uskromnit s funkcemi. V jakých funkcích a parametrech se liší sušičky prádla? 

Dětská pojistka

Pokud se ve vaší domácnosti nenacházejí malé děti, funkci, kterou nebudete potřebovat je dětská pojistka. Ta nedovolí, aby vaše děti změnili jakékoli nastavení sušičky.

 

Maximální hmotnost náplně

Další parametr, který může zvýšit cenu sušičky je maximální hmotnost náplně. Podle toho, jaké množství oblečení plánujete v sušičce sušit. Na výběr máte sušičky s maximální hmotností náplně od 6kg až do 15kg. Nejprodávanější je zlatý střed, tedy 8kg a 9kg

Vnější rozměry sušičky

Důležité jsou také rozměry sušičky. Pokud nemáte neomezeně velký prostor pro daný spotřebič, vnější rozměry jsou velmi důležitým parametrem. Samozřejmě, čím menší sušičku hledáme, tím víc můžeme při koupi ušetřit. 

Výhodné řešení

Pokud plánujete koupit pračku i sušičku, oblíbeným řešením je zakoupit soupravu těchto dvou spotřebičů, což znamená stejná značka i zbarvení. Při koupi soupravy se nemusíme strachovat, že nám pračka a sušička nebudou barevně ladit.
 

Vnitřní osvětlení


Za extra funkci také můžeme považovat vnitřní osvětlení bubnu. Pokud osvětlení pro vás není nezbytné, zužte výběr na sušičky bez osvětlení, které mají i nižší cenu.

Energetická účinnost

V neposlední řadě nesmíme zapomenout ani na úsporu elektrické energie. Nejúspornější sušičky jsou poměrně dražší než ty méně úsporné. 

Odložený start

Funkce odložený start spočívá v tom, že začátek sušení můžeme nastavit na hodinu, která vám vyhovuje. Bez této funkce se víte obejít, pokud nemáte problém s nedostatkem času. Tuto funkci mají modernější a novější modely. 

Displej

V dnešní době si už jen velmi málo lidí dokáže představit sušičku bez displeje, na kterém se zobrazují potřebné informace. Ale i přesto, stále si můžeme zakoupit i sušičky bez displeje.

 

Typ ovládání

Sušičky mohou být ovládány mechanicky nebo automaticky. Automatické ovládání je pro náročnější uživatele, protože při tomto typu ovládání nemusí uživatel nastavovat vhodnou teplotu a dobu sušení. Při mechanickém si uživatel musí sám nastavit teplotu i dobu sušení.
 

 

 

Zdroje: 
https://www.dtest.sk/clanek-963/ako-si-vybrat-susicku-bielizne
https://www.mall.sk/ako-vybrat-susicku

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *