Dekorace

Kouzlo textilu na náš interiér + tip na to, jak ho využít i na Vánoce!

Domu, bytu nebo snad garsonce můžeme říkat domov tehdy, když se tam opravdu cítíme dobře. Je to chvíle, kdy na vás po otevření dveří dýchne kouzlo rodinného krbu a nezáleží na tom, zda bydlíte sami, s partnerem nebo s celou vaší rodinou.  Interiér dělá domovem nejen velké změny a zařízení, ale i maličkosti, jako je například textil. A my se nyní společně podíváme na to, jak tento prvek do vašeho bydlení zařadit tak, abyste se cítili příjemně.

Ložnici vám vyzdobí hezké povlečení nebo polštářek

Jedním z nejjednodušších prvků z textilu patří beze sporu polštáře a různá povlečení, deky, no prostě ložní prádlo. Pokud si na vaši postel pořídíte nějaké hezké povlečení, třeba takové, které vám bude ladit kde zdem, nestoupnete vedle.

Polštářky

Malé, velké, černé či s potiskem. To vše je jen na vás a na tom, co se vám osobně líbí. Na trhu je k dostání spousta krásných polštářů a vybere si určitě každý. Můžete být i (ne)originální a nechat si udělat polštáře s vašimi fotkami.

Povlečení

Povlečení a potahy jsou jednou z věcí, na které se můžete opravdu pořádně vyřádit. New York, obyčejná modrá barva nebo komiksová postava? Fantazii a stylu se opět meze nekladou. Hlavní věcí je vaše pohodlí, ale také kvalita vybíraného materiálu. Přece jen, když si vyberete nějaké opravdu kluzké povlečení, nebudete nadšeni z věčného znovuoblékání peřin a polštářů. Tak jako potah na sedačku nebo křeslo. Musíte myslet na to, zda máte doma děti nebo ne. Divili byste se, jak rychle se může bílá sedačka upatlat.

Na židle zapůsobí hezký podsedák

Mnoho lidí nesedává hlavně v obýváku, ale z nějakého prazvláštního důvodu v kuchyni. Ale koho má bavit, sedět na židli, která je tak tvrdá, že máte dojem, že sezení na ní je to poslední, co ve svém životě uděláte. Proto je dobré koupit si nějaký podsedák. A proč? Protože nejen že změkčí povrch židle, ale navíc bude působit stylově a interiér nebude působit chladně, ale zabydleně, a o to nám přece celou dobu jde.

Je libo hezkou nástěnku?

Dalším způsobem, jak si ozvláštnit místnost, ve které se nacházíme je ten, že si můžeme udělat nějakou pěknou nástěnku nebo obraz.

Pokud si chceme zařídit svoji domácí kancelář, stačí vzít desku nějakého tenkého polystyrenu, špendlíky a nějakou látku, která nás zaujala. Poté už stačí látku přišpendlit na polystyren a hezky si ho tím textilem obalit.

Obraz zase můžeme udělat tak, že si vezmeme opět polystyrenovou desku, na ni dáme nějakou krásnou látku s potiskem a dle libosti můžeme přidat fotky toho, co máte rádi. Ať už to jsou fotky s vašimi nejbližšími nebo výtisky vašich oblíbených citátů.

Závěsy, které vás skryjí před sluncem

Ne každé okno má rolety nebo žaluzie, a od toho jsou tady pro nás závěsy. Opět záleží na vkusu, ale pokud nebudou sloužit jen na okrasu, ale i funkci, doporučuji vám, koupit si nějaké závěsy z materiálu, který bude silnější, a tím pádem propustí co nejméně slunečního světla.

Vánoční tip!

Adventní kalendář, á la kapsář

Jedním z mých tipů, jak zužitkovat textil před Vánoci, je ušít si nějaký hezký kapsář, který poslouží vašim dětem, ale klidně i vám, jako adventní kalendář. Takovýto kalendář můžete mít červenozelený, zlatý nebo třeba modrobílý. Naplnit ho můžete například bonbony nebo nějakým dárečkem pro partnera.

Zdroj fotografií: pexels.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *