Bydlení čtenářů

Japonské stěny: stín, a přitom dostatek světla

Tzv. japonské stěny, kterým se také říká japonské žaluzie nebo japonské rolety, se dostávají kvůli svým vlastnostem do velké obliby při zařizování moderních interiérů. Proč?

 

Zatemňovací, nehořlavé i pro alergiky

 

Japonské stěny se ideálně hodí především pro velkou plochu oken, která by bylo obtížné zastínit jinak. Můžete si je ale zvolit i tehdy, pokud máte okna standardní velikosti – samy o sobě totiž vypadají velmi poutavě a dodají každému interiéru zajímavý, elegantní, a přitom moderní vzhled. Mezi látkami jsou k dispozici nehořlavé varianty pro použití v kancelářích, zatemňovací verze pro nerušený spánek, nebo materiály s obsahem skelného vlákna, které ideálně vyhoví alergikům.

 

Rozptýlené světlo pro pokojové rostliny

 

Máte rádi interiér plný světla, ale vadí Vám přímé sluneční paprsky? Nejste sami: i většina pokojových rostlin miluje tlumenější, rozptýlené světlo. Podobně jako rolety den a noc jsou japonské stěny ideálním způsobem, jak ho v interiéru docílit. Za japonskou stěnou se bude dařit například těmto pokojovkám: monstera, zamiokulkas, dracéna (dračinec), tillandsie nebo filodendron.

 

Rozdělení místnosti pomocí japonské stěny

 

Japonskými stěnami nemusíme pouze zastiňovat okna – lze je umístit i doprostřed místnosti a tu tak jednoduše vizuálně předělit. Montáž i manipulace s panely je jednoduchá a rychlá, japonské stěny lze ovládat buď manuálně (prostřednictvím šňůrky, tyče, nebo tahem za látku), nebo elektricky pomocí dálkového ovladače.

 

Dobrá zpráva pro majitele vysokých stropů je, že japonské stěny jsou k dostání až do výšky 3 m a délky téměř 6 metrů. Profily jsou z extrudovaného hliníku v bílé nebo stříbrné barvě a látku si zvolíte z bohatého vzorníku v různorodých materiálech, takže si vybere každý. Vyrábí je mj. česká společnost Isotra.

 

Japonské stěny jsou ideální pro moderní interiér, bydlení s nádechem Orientu nebo pro ty z vás, kteří potřebují zastínit velkou plochu oken.

 

Tip: Japonské stěny nevyžadují zvláštní údržbu, při běžném znečištění stačí povrch pravidelně otírat prachovkou nebo textilií navlhčenou mýdlovým roztokem o teplotě do 30 °C. Látky s napařovanou hliníkovou vrstvou se nesmějí čistit vodou – vrstva by se tím poškodila.

 

Více na https://www.isotra.cz/blog/japonske-steny-stin-a-pritom-dostatek-svetla

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *