Bydlení čtenářů

Jak ochladit novostavbu bez klimatizace a skoro zadarmo?

Klimatizace je žrout peněz a zdraví

I když je studený vzduch z klimatizace v létě příjemný, ne všem prospívá. Může stát za celou řadou zdravotních problémů. Vlivem velkých rozdílů teplot a foukajícímu studenému vzduchu můžete lehce přijít k nachlazení, zánětu trojklanného nervu, syndromu suchého oka, rýmě, angíně a dalším onemocněním. Kromě domu vám klimatizace může i spolehlivě provětrat peněženku. Stojí pár desítek tisíc a je velkým žroutem elektřiny. Čím se tedy v létě chladit, abyste nebyli nemocní a chudí?

Tepelná čerpadla vyřeší vytápění i chlazení domu

Při stavbě bydlení s podlahovým vytápěním si nezapomeňte pořídit tepelné čerpadlo s funkcí chlazení. To vám zajistí příjemnou teplotu v domácnosti po celý rok. Zatímco v zimě budete topit za čtvrtinu (oproti ostatním lidem s elektrokotlem, plynovým kotlem nebo kotlem na tuhá paliva), v létě můžete chladit dům téměř zdarma.

Oproti klimatizaci studený vzduch ze systému nefouká, ale padá, a proto se vyhnete vysušeným sliznicím. Navíc se jeho teplota dá velmi dobře regulovat. A to nejen na samotném čerpadle, ale třeba i při cestě z dovolené nebo z práce pomocí smartphonu. Ušetříte také za nákup dalšího elektrospotřebiče. Zatímco do klimatizace musíte investovat další peníze, některá tepelná čerpadla mají funkci chlazení už zabudovanou. Proto za nic nepřiplácíte.

Jak vybrat tepelné čerpadlo?

Výběr tepelného čerpadla s funkcí chlazení není jednoduchý. Proto pro vás experti na vytápění z alpha innotec připravili online průvodce výběrem tepelného čerpadla. Vyzkoušejte ho třeba teď hned. Díky němu najdete ideální tepelné čerpadlo online během 2 minut.

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *