Reality

I prodej bytu se může stát zábavou. Stačí vědět, jak na to

Všechno začíná u vašeho rozhodnutí. Jakmile jste smíření s tím, že se nemovitosti zbavíte, nejprve si nechte odhadnout její cenu. Vůbec netušíte, kolik peněz byste mohli za prodej bytu dostat? Odhadce vám s cenou pomůže.

Vložte inzerát a čekejte na zájemce

Většina prodávajících si nechce dělat s prodejem nemovitosti starosti, a proto svěřuje práci do rukou realitních kanceláří. Proč ale platit provize někomu dalšímu, když všechno dokážete zvládnout i sami? Jakmile znáte cenu, za jakou byste měli byt prodat, pusťte se do sestavení inzerátu, k němuž potřebujete i nějaké fotografie. Ideální je nechat práci opět na profesionálech. Zatímco fotograf dokáže interiér i exteriér zachytit poutavě, textař zahrne do inzerátu všechno, co chce kupující vědět. Vyhnete se tak zbytečným otázkám.

Dále byste se měli rozmyslet, kam inzerát vložit, protože ne všude jsou inzerce zdarma. A tam, kde je možnost vložit inzerát bezplatně, není taková návštěvnost.

Jakmile najdete vhodného kupce, pustíte se do procesu vyřizování smluv. V takové situaci oceníte přítomnost právníka, jenž ověří, zda dokumenty obsahují všechno potřebné, aby nebyla ani jedna strana znevýhodněná. Poslouží vám ještě bankovní úschova peněz, kde jsou veškeré peníze převáděné od kupce k prodejci na bezpečném místě. Kupce má jistotu, že o peníze nepřijde, dokud koupě bytu neproběhne v pořádku. Prodejce má zas záruku, že mu kupující nesebere byt i s penězi.

CINCINK je férový realitní portál

Ještě donedávna jste si museli hledat jednotlivé služby zvlášť. Komerční banka se však rozhodla situaci v českých internetových vodách změnit a vytvořila férový realitní portál CINCINK. Nabízí komplexní realitní služby, které využije jak prodávající, tak i kupující. CINCINK navíc umožňuje vložení inzerátu zdarma, a to kupujícímu, prodávajícímu, ba dokonce i realitním kancelářím. Skrze uvedenou stránku si objednáte všechny výše zmíněné služby za vskutku atraktivní ceny. Třeba takový odhad nemovitosti vás vyjde na 199 korun. Odhadce nemusí chodit až k vám domů, ale vše vyřídíte online, stačí mu jen poslat potřebné podklady.

CINCINK je unikátní startup, jenž má pomáhat lidem s prodejem i koupí nemovitosti, a to vše pod záštitou jedné z největších českých bank. Chcete i vy prodat byt? Žádný problém.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *