Kuchyně

Chladnička na víno? Ne, skutečná vinotéka!

Přemýšlíte o tom, že byste si pořídili skutečnou vinotéku? Poradíme vám paramery, na něž byste se při výběru tohoto elektrospotřebiče měli zaměřit.

Nechte si poradit!

Vinotéka je ve své podstatě chladnička na víno. A jakou zvolit? Jednozónovou či dvouzónovou? Vestavěnou, nebo volně stojící? Poradíme vám.

Zaměřeno na energetickou náročnost

V první řadě se zaměřte na energetickou náročnost elekrospotřebiče. Uvědomte si, že vaše domácí vinotéka bude stejně jako klasická lednička permanentně v provozu. Čím nižší energetickou náročnost vámi vybraný spotřebič bude mít, tím samozřejmě lépe.

Zaměřeno na kapacitu a počet zón

Jaké víno hodláte ve vinotéce skladovat? Jen bílé? Jen červené? Nebo obojí? A v jakém množství? Hodláte-li ve své vinotéce naráz skladovat různé druhy vín, pořiďte si vinotéku dvouzónovou. Vystačíte-li si s jedním druhem, postačí vám jednozónová. Důležitým parametrem je také kapacita vinotéky. Čím více lahví plánujete naráz chladit, tím větší vinotéka by měla být v hledáčku vašeho zájmu. Svou pozornost však zaměřte i na počet a konstrukci polic.

Volně stojící, nebo vestavná?

Zatímco volně stojící vinotéku můžete postavit prakticky kamkoliv, vestavná vinotéka je přímo určená k zabudování, ať již do kuchyňské linky či baru. Podobně jako ostatní vestavné spotřebiče, s nimiž může přirozeně splynout a kuchyni tak dát punc luxusu a elegance. Z toho důvodu je nutné s ní počítat už při plánování kuchyně. Do hotové kuchyně je pak vhodnější vinotéka volně stojící.

Věřte světovým značkám

Při výběru každého vestavěného spotřebiče se spolu s designem zaměřte na jeho životnost. Z tohoto důvodu se vyplácí sázet na osvědčené světové značky, jimž bezesporu vévodí německá Liebherr, jež si staví na dokonalém designu v kombinaci se špičkovými technologiemi. Chcete-li si dopřát luxusu v podobě toho nejlepšího, co současný trh s vinotékami nabízí, vinotéka LIEBHERR rozhodně bude správnou volbou. Velmi kvalitní ovšem jsou i elektrospotřebiče značek Dunavox a Humivox.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *