Osvětlení

Akumulační kamna jsou moderním řešením vytápění

Kde topit pomocí akumulačních kamen?

Akumulační kamna představují ideální řešení v objektech, jež nemají dostatečnou kapacitu rozvodné sítě, a nelze v nich vybudovat přímotopný systém. Řešení představují i ve starších budovách, které se nemohou pochlubit odpovídajícími tepelně-izolačními vlastnostmi. Kvůli akumulačním kamnům není nutné v budově zavádět plyn nebo rozšiřovat topný systém.

Přednosti akumulačních kamen

Největší výhoda akumulačních kamen spočívá v tom, že mají schopnost „uskladňovat“ energii v době levnějšího nízkého tarifu, čímž výrazným způsobem šetří peníze. Uvádí se, že u nich lze dosáhnout o třetinu nižší spotřeby než u přímotopného vytápění! Jejich instalace navíc není nijak komplikovaná, montují se na podlahu nebo na stěnu. Každý pak bezesporu ocení jejich tichý, čistý a v podstatě bezúdržbový provoz. V dnešní době je významným kladem i skutečnost, že akumulační kamna neznečišťují ovzduší.

Dynamická a statická akumulační kamna

Obecně se dnes rozlišují především dynamická a statická akumulační kamna. První jsou vybavena ventilátorem a je možné je doporučit jako hlavní zdroj vytápění při osmihodinové akumulační sazbě. Statická akumulační kamna ventilátor nemají a představují jednodušší a levnější možnost k těm dynamickým. Mají dva termostaty, přičemž prostřednictvím jednoho je možné omezovat nabití, druhý za pomoci klapek drží v místnosti nastavenou teplotu.

Vysoce kvalitní akumulační kamna různých druhů je možné zakoupit třeba v eshopu K&V ELEKTRO, o němž pochvalně hovoří řada spokojených zákazníků.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *